Bakgereedschap
- Pizzasteen
- Pizzaschep
- Deegroller
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de ingrediënten met 100 milliliter lauwwarm water, kneed tot een soepel deeg en laat een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Bestuif ondertussen het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
- Rol het deeg met een deegroller uit tot dunne plakken en bestrijk deze met het mascarponemengsel.
- Volg met spek, ui en de courgettebloemen en tot slot de geraspte kaas.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak tot de bodem goudbruin kleurt.
Topping
- Pel en snijd de uien in flinterdunne ringen.
- Ga verder met het deeg.
Afwerken/decoratie
- Garneer met (verse) peper.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.