E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Flammkuchen met boeket

Een flammkuchen zoals een flammkuchen hoort te zijn, luidde het jurycommentaar. Een klassieker met Gruyère, mascarpone en crème fraîche.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Hartig
(16) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 220 gram meel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eigeel
  • 0.5 theelepel zout

Topping

  • 300 gram witte uien
  • 250 gram gerookt spek (dunne plakken)
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram crème fraîche
  • 10 courgettebloemen
  • 250 gram gruyère kaas (geraspt)
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Deegroller

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten met 100 milliliter lauwwarm water, kneed tot een soepel deeg en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif ondertussen het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
  • Rol het deeg met een deegroller uit tot dunne plakken en bestrijk deze met het mascarponemengsel.
  • Volg met spek, ui en de courgettebloemen en tot slot de geraspte kaas.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak tot de bodem goudbruin kleurt.

Topping

  • Pel en snijd de uien in flinterdunne ringen.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Garneer met (verse) peper.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.