Bakgereedschap
- Deegroller
- Bakpapier
- Pizzasteen
- Pizzaschep
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Plaats de bloem op het aanrecht, maak een kuiltje in het midden en voeg daar 150 milliliter water, olijfolie en zout aan toe.
- Meng de ingrediënten voorzichtig, kneed 10-15 minuten tot een soepel deeg en voeg meer water toe als het deeg niet soepel genoeg wordt. Laat het deeg een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Rol vervolgens met de deegroller het deeg uit tot en plak van 2 millimeter dun.
- Bestrijk de bodem met het crème fraîche-mengsel en volg met chorizo, rode ui en paprika.
- Verdeel tot slot de kaas over de bodem.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak tot de bodem licht begint te kleuren.
Topping
- Pers de teentjes knoflook, snijd de puntpaprika over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Verwijder, indien nodig, het velletje van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes.
- Ga verder met het deeg.
Afwerken/decoratie
- Serveer de flammkuchen met een bakje rucola.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.