E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Flammkuchen à la Kim

André kon niet stoppen met proeven! De combinatie van krokante chorizo en zoete puntpaprika maken deze flammkuchen tot een aangename smaaksensatie.

Kim B (2018)

Recept van
Kim B (2018)

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 220 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Topping

  • 150 gram crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 90 gram chorizo
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram rucola
  • 60 gram Parmigiano Reggiano flakes

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Pizzasteen
  • Pizzaschep

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Plaats de bloem op het aanrecht, maak een kuiltje in het midden en voeg daar 150 milliliter water, olijfolie en zout aan toe.
  • Meng de ingrediënten voorzichtig, kneed 10-15 minuten tot een soepel deeg en voeg meer water toe als het deeg niet soepel genoeg wordt. Laat het deeg een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Rol vervolgens met de deegroller het deeg uit tot en plak van 2 millimeter dun.
  • Bestrijk de bodem met het crème fraîche-mengsel en volg met chorizo, rode ui en paprika.
  • Verdeel tot slot de kaas over de bodem.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak tot de bodem licht begint te kleuren.

Topping

  • Pers de teentjes knoflook, snijd de puntpaprika over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Verwijder, indien nodig, het velletje van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Serveer de flammkuchen met een bakje rucola.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.