Met dit financiers bouwwerk zit je nooit in de put! de smaken van sinaasappel en pumpkin spice zorgen altijd voor een warm gevoel van binnen.
Bakbenodigdheden
- Deegroller
- Bakpapier
- Bakplaat
- Houten latjes van 4 millimeter
- 4 papieren mallen voor het uitsnijden van de koek
- Keukenthermometer
- Vershoudfolie
- Steelpan
- Kommen
- Rasp
- Kwasten
- Spuitzakken
- Bakvorm financiers rond
- 4 siliconen bakvormen voor de financiers
- Fijne zeef
- Suikerthermometer
- Lange satéprikkers
- Russian piping tip
- Keukenweegschaal
- Garde
Voorbereiding voor financiers bouwwerk
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Koekdeeg
- Doe de roomboter, basterdsuiker, honing, zout, het halve ei en de rasp van een halve sinaasappel in een kom.
- Voeg hier de pumpkin spice kruiden, bloem en de baking soda aan toe en kneed dit kort tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in verhoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog eens kort door.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 4 millimeter, gebruik hiervoor de deeglatjes.
- Snijd met behulp van de papieren mallen een cirkel van 16 centimeter, 2 rechthoeken van 15 bij 4 centimeter en 1 rechthoek van 15 bij 5 centimeter uit het deeg en leg dit op een bakplaat.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak de koeken gaar in ongeveer 17 minuten.
- Haal de koeken uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade druppels in een steelpan.
- Smeer de koeken in met de gesmolten pure chocolade.
- Gebruik een mesje of satèprikker om de koeken licht in te kerven, zodat het effect van een houten plank ontstaat.
Financiers
- Verwarm de roomboter in een steelpan tot 150 graden.
- Zeef de warme boter en laat het afkoelen.
- Doe de poedersuiker, amandelmeel, hazelnootmeel, bloem, bakpoeder en het zout in een kom.
- Rasp de sinaasappels en voeg de rasp toe aan het mengsel.
- Snijd de rozemarijn fijn en voeg dit toe aan het mengsel.
- Voeg vervolgens de eiwitten en de gesmolten boter toe aan het mengsel.
- Laat het beslag 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 210 graden en haal het financier beslag uit de koelkast.
- Leg de vier siliconen financiervormen en de ronde financiervorm naast elkaar.
- Vet de ronde financiervorm goed in met roomboter.
- Verdeel het beslag over twee spuitzakken en vul alle vormen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden en bak de financiers gaar in 8 tot 10 minuten.
- Haal de financiers na het bakken direct uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
- Bak door tot al het beslag op is.
Roomkaas frosting
- Doe de roomkaas, roomboter en de poedersuiker in een kom en meng dit tot een romig geheel.
- Verdeel de frosting in drie delen, voeg aan één deel de rode kleurstof toe, aan één deel de olijfgroene kleurstof en aan één deel de gele kleurstof.
- Doe de olijfgroene frosting in een spuitzak met een rond spuitmondje en de gele en rode frosting in spuitzakken met een Russian piping tip.
Karamel
- Kook de suiker en het water in een steelpan totdat het een temperatuur heeft bereikt van 170 graden.
- Doop de onderkant van de financiers één voor één in de karamel.
- Doop de onderkant van de ronde financiers ook één voor één in de karamel en plak 6 ronde financiers op elkaar.
Opbouw van het financiers bouwwerk
- Plaats de verlichting in het midden van de cirkel op het houten plateau.
- Maak per 8 financiers een cirkel op het houten plateau. Zorg ervoor dat de financiers elkaar in de hoekjes raken.
- Herhaal bovenstaande stap totdat er 10 ringen zijn ontstaan en zorg ervoor dat de ene financier half rust op de ander.
- Leg de ronde koek met een diameter van ongeveer 16 centimeter op de ring met financiers.
- Prik een lange satèprikker door het midden van de stapel met ronde financiers, doe dit voor twee torens.
- Doop de onderkant van de torens in de karamel en plaats deze op de deksel van de put.
- Spuit eventueel met ice spray om de karamel en chocolade sneller uit te laten harden.
- Snijd vier financiers schuin doormidden, doop deze met de schuine kant door de karamel en plaats deze aan de zijkanten van de torens.
- Prik een lange satèprikker door de twee bovenste, ronde financiers.
- Prik een stuk keukentouw door één ronde financier en knoop deze aan de bovenkant vast om de satèprikker heen.
- Doop een van de rechthoekige koeken in de karamel en plaats deze op de twee torens.
- Plaats de andere twee rechthoekige koeken op het plateau, zodat er een dakje ontstaat.
Decoratie
- Snijd de bovenkant van een aantal ronde financiers af en spuit deze goud.
- Gebruik de groene roomkaas frosting om lianen te creëren.
- Gebruik de rode en gele roomkaas frosting voor het maken van bloemen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.