Bakgereedschap
- Vleestang
- Pan om in te bakken
- Scherpe messen
- Frituurpan en olie
- Knoflook pers
- Citruspers
- Zeef
- Kwastje
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
Broodjes
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes kook ze. Vervolgens pureren.
- Gebruik hiervan ongeveer 60 gram.
- Meng verder alle ingrediënten (iets van de bloem apart houden voor het handmatig kneden) in de kom van de mixer. Houd ook ei en sesamzaadjes apart. Kneed ongeveer 10 minuten. Uit de kom met de hand nakneden.
- Ongeveer 30 minuten laten rijzen.
- Na 30 minuten de lucht eruit en in kleine stukjes verdelen. Even laten rusten. Na 10 minuten ongeveer er mooie bolletjes van rollen en ze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Weer laten rijzen.
- Bestrijk met ei en bestrooi met sesamzaadjes. In een hete oven van ongeveer 230 graden ongeveer 6 minuten bakken.
- In de rijstijd van de broodjes de andere onderdelen klaarmaken.
Burgers
- Gehakt kruiden met snuf zout en peper en verdelen in 4 gelijke ballen. Deze iets platdrukken tot burgervorm.
Saus
- Prak de avocado en sprenkel er limoensap overheen.
- Het sjalotje en de chilipeper toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Evt wat olijfolie.
Salsa
- Snijd alle ingrediënten fijn, knoflook en limoen persen. Alles naar smaak samenstellen.
Tortilla’s
- Meng het maismeel en de bloem met de kruiden en de olie. Voeg 75 milliliter koud water toe tot het een stevig deeg wordt. Indien het deeg te droog wordt, iets meer water toevoegen. Laat even rusten en rol daarna uit tot een dunne lap. Snijd er driehoekjes van, prik er met een vork gaatjes in en frituur in warme olie (laagje olie in pan, ongeveer 400 milliliter).
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.