Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bruineer de hazelnoten, pecannoten en pistachenoten voor de vulling in de voorverwarmde oven of in een hete koekenpan. Let op dat ze niet verbranden.
Korst
- Doe bloem in een mengkom en verkruimel de boter er door.
- Voeg zout toe en kneed even door.
- Voeg het water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Laat even rusten in de koeling.
- Snijd de koude boter in blokjes.
- Pak het deeg uit de koeling en rol uit op een met bloem bestoven werkbank.
- Plaats in het midden de koude boterblokjes.
- Vouw een derde deel van het deeg om en bedek met het tweede derde deel van het deeg.
- Draai het deeg een kwartslag en rol opnieuw uit. Stof eventueel een te veel aan bloem af.
- Vouw opnieuw in vier delen dicht en draai een kwartslag.
- Leg het deeg koud en laat minstens 10 minuten rusten.
- Herhaal dit proces nog twee keer.
- Maak tijdens het wachten de amandelspijs.
Amandelspijs
- Maal amandelen samen met de suiker fijn in een keukenmachine.
- Voeg citroensap en anijs toe en meng er doorheen.
- Klop de eieren los en voeg beetje bij beetje toe aan de spijs tot het een kneedbare massa is, maar niet te slap.
- Laat rusten.
- Deel de amandelspijs in tweeën.
- Hak de noten fijn en meng deze door een deel van de spijs.
- Rol deze uit tot een lange slang van ongeveer 2 à 3 centimeter dik.
- Rol het tweede deel spijs uit tussen plasticfolie tot een dunne plak met dezelfde lengte als de slang. Verwijder het folie.
- Leg de spijsslang op de spijslap en rol deze hierin op. Gebruik eventueel wat poedersuiker om te voorkomen dat het aan de werkbank plakt.
Samenstellen
- Rol het korstdeeg uit tot ongeveer 0,3 cm dik.
- Snijd met een mes of pizzasnijder de randen recht af en bestrijk met een klein beetje water.
- Leg de amandelspijsvulling op het deeg en rol op. Zorg dat de naad schuin onder is.
- Verplaats naar de bakplaat en vorm een krans.
- Plak de deeg uiteinden aan elkaar met wat water, maar zorg ervoor dat de sluiting niet te dik wordt.
- Bestrijk de krans met ei en bestrooi met amandelschaafsel.
- Bak de krans in 35 tot 40 minuten af.
- Laat iets afkoelen en bestuif met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.