Met deze cartoon cake weet je zeker dat je de jarige verrast! Een plaatje om te zien en heel lekker om op te eten. Volgens Robèrt is “de mix van hazelnoot en amandelen is natuurlijk een geweldige combinatie!”
Bakbenodigdheden
- Roze cakedrum met een diameter van 30 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Foodprocessor
- Deegroller
- Fondant uitrolmat
- 5 springvormen met een diameter van 20 centimeter
- Bakpapier
- Steelpan
- Garde
- Kommen
- Zeef
- Bakplaat
- Vershoudfolie
Voorbereiding voor de cartoon cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet 5 springvormen met een diameter van 20 centimeter in.
- Bekleed 5 springvormen met bakpapier.
Frambozen-hazelnoot biscuit
- Meng de boter en de suiker in een kom tot een romig geheel.
- Maal vervolgens de hazelnoten fijn in een foodprocessor.
- Meng de hazelnootmeel, gezeefde bloem en bakpoeder in een kom goed door.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel en meng dit tot een glad geheel.
- Voeg dan de zure room toe aan het botermengsel.
- Mix het bloemmengsel op de laagste stand van de mixer er doorheen.
- Giet het beslag in gelijke delen in de 5 springvormen en verdeel de frambozen over het beslag.
- Bak de biscuits gaar in 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen voor de opbouw van de cartoon cake.
Banketbakkersroom
- Meng 100 milliliter melk met 150 gram suiker, de eidooiers en de maïzena in een kom goed door.
- Breng de overgebleven melk, overgebleven suiker en het merg van 1 vanillestokje in een steelpan aan de kook.
- Voeg de helft van het melkmengsel toe aan de eidooiers. Blijf goed roeren, anders kunnen de eieren gaan stollen.
- Breng het mengsel vervolgens weer in een steelpan, al roerend, aan de kook.
- Zeef de banketbakkersroom, giet het op een bakplaat, bedek de room met vershoudfolie en laat het afkoelen.
Hazelnoot crème
- Klop de boter in ongeveer 5 minuten luchtig in een kom.
- Roer dan de praliné pasta door de boter.
- Voeg beetje bij beetje de banketbakkersroom toe en klop dit in ongeveer 5 minuten stijf.
Zwitserse meringue botercrème
- Verwarm de eiwitten en de suiker au bain-marie tot de suiker is gesmolten.
- Schenk het eiwitmengsel in een kom en klop dit tot een stevige meringue.
- Meng de boter door de meringue en klop het tot een luchtige botercrème.
- Voeg de kleurstoffen toe aan de Zwitserse meringue botercrème.
Opbouw van de cartoon cake
- Leg de lagen cake op elkaar, vul deze met hazelnootcrème en smeer deze af met witte meringue crème.
- Zet de taart in de koelkast.
- Maak 6 lange lijnen met het zwarte fondant.
- Haal de taart uit de koelkast, smeer deze af met roze meringue botercrème en zet de taart terug in de koelkast.
- Decoreer de taart met een roze fondant drip.
- Decoreer de taart met hazelnootcrème en roze fondant, zodat het lijkt alsof de taart uit diverse lagen bestaat. Zet de taart in de vriezer.
- Haal de taart uit de vriezer, snijd hier een punt uit en smeer deze af met roze meringue crème.
- Maak 2 kaarsen en zet deze boven op de cartoon cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.