Voorbereiding
- Vet een tulbandvorm in en bestuif met paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Tulband
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Meng de rozijnen, amandelen, walnoten, pecannoten en vanillesuiker door de appels.
- Klop in een andere kom boter en suiker wit en luchtig.
- Voeg het vanille-extract en cognac toe aan het botermengsel.
- Mix in een andere kom de eieren.
- Voeg de opgeklopte eieren al roerende langzaam toe aan het botermengsel tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
- Voeg de bloem in drie delen toe aan het botermengsel en spatel tot een glad beslag.
- Voeg het appelmengsel toe aan het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de tulband in circa 45-60 minuten in de oven.
- Controleer na de baktijd de gaarheid van de cake door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
- Laat de tulband afkoelen, keer de tulband om op een bord en verwijder de bakvorm.
- Bestuif de tulband voor serveren met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.