E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Familie tulband

Deze rijkgevulde tulband met appels, rozijnen en noten is heerlijk om met zoveel mogelijk mensen van te genieten.

Emma

Recept van
Emma

Cake
(100) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 50 gram paneermeel

Cake

  • 4 appels (bij voorkeur Goudrenet)
  • 200 gram rozijnen
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram walnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 250 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 400 gram suiker
  • 1.5 theelepel vanille-extract
  • 30 milliliter cognac
  • 5 eieren
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een tulbandvorm in en bestuif met paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Tulband

  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Meng de rozijnen, amandelen, walnoten, pecannoten en vanillesuiker door de appels.
  • Klop in een andere kom boter en suiker wit en luchtig.
  • Voeg het vanille-extract en cognac toe aan het botermengsel.
  • Mix in een andere kom de eieren.
  • Voeg de opgeklopte eieren al roerende langzaam toe aan het botermengsel tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg de bloem in drie delen toe aan het botermengsel en spatel tot een glad beslag.
  • Voeg het appelmengsel toe aan het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de tulband in circa 45-60 minuten in de oven.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de cake door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
  • Laat de tulband afkoelen, keer de tulband om op een bord en verwijder de bakvorm.
  • Bestuif de tulband voor serveren met poedersuiker.

Zin in een frissere tulband?

Maak dan eens deze citroentulband

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.