Voorbereiding
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Teken hier eventueel een cirkel op waar u straks de meringuebodem op spuit.
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Rooster de hazelnoten voor de saus in de oven tot goudbruin.
- Laat goed afkoelen.
Meringue
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop goed op met een (hand)mixer.
- Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg zout en beetje bij beetje het suiker toe. Blijf kloppen tot het vrijwel stijf is.
- Voeg als laatste espressopoeder toe en klop nog even door tot stijve pieken ontstaan.
- Doe de meringue in een spuitzak en spuit een grote ronde taartschijf op de bakplaat en maak met de rest van de meringue mooie toefjes op de bakplaat.
- Droog in circa 2 uur in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Kokosroom
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg suiker toe en blijf kloppen tot het stijf is.
- Roer als laatste de kokos er door.
Karamel hazelnootsaus
- Hak de geroosterde hazelnoten in grove stukken.
- Laat suiker in een diepe pan met dikke bodem smelten en karamelliseren. Let op: zorg dat de pan diep genoeg is, want zodra boter en slagroom toegevoegd worden, gaat de karamel flink schuimen.
- Voeg roomboter toe en haal de pan van het vuur. Wacht tot de boter gesmolten is.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop met een garde tot de saus mooi glad is.
- Giet de saus in een glazen kom en laat afkoelen.
Samenstellen
- Leg de grote meringue schijf op een schaal.
- Bestrijk deze dik met de kokosroom.
- Decoreer het geheel met de kleine toefjes meringue en overgebleven kokosroom.
- Serveer met de saus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.