Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vet een bakplaat in en bestuif met bloem.
- Leg een spuitzak klaar met een spuitmondje met 8 kartels.
Koekjes
- Roer met de hand de boter glad op de werkbank.
- Meng de suiker erdoor.
- Zeef beide bloemsoorten bij elkaar.
- Meng het bloem in delen door het beslag en roer het zout, eiwit en het merg van een half vanillestokje erdoor. TIP! Het is belangrijk om geen lucht door het deeg te roeren, dit zorgt ervoor dat de koekjes uitdrijven.
- Schep het deeg in de spuitzak en spuit de eikenblaadjes op de bakplaat. De koekjes moeten dun gespoten worden. Maak voor de bewegingslijn van het koekje gebruik van dit voorbeeld: Bewegingslijn Eikenblaadjes.
- Bak de koekjes circa 15 minuten.
- Laat de koekjes na baktijd afkoelen op een rooster.
Chocolade
- Laat de chocolade tempereren.
- Doop de onderkant van de eikenblaadjes voor 1/3 deel in de chocolade.
- Laat uitharden op een rooster.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.