E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een stapel karamel

De pannenkoekentaart van Eric is een mooie stapel dunne flensjes met een lekkere berg karamel popcorn bovenop. Hij wisselt de lagen pannenkoek af met gezouten karamel, karamel room en krokante amandelen.

Eric

Recept van
Eric

Taart
(14) reviews

Ingrediënten

Crêpes

  • 450 gram patentbloem
  • 0.5 theelepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 12 eieren
  • 1200 milliliter volle melk
  • boter

Popcorn

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 90 gram popcorn mais

Karamel

  • 300 gram suiker
  • 90 milliliter water
  • 90 gram boter
  • 120 milliliter slagroom
  • snuf zeezout
  • 2 theelepels vanille-extract

Vulling

  • 400 gram slagroom
  • 20 gram poedersuiker
  • 200 gram amandelen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pannenkoekenpan
  • Steelpan
  • Chopper
  • Garde
  • Bakplaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Crêpes

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Mix ook alle natte ingrediënten.
  • Meng nu beide mengsels door elkaar.
  • Verwarm wat boter en olie in de pan en bak dunne crêpes.
  • Laat ze afkoelen.

Popcorn

  • Smelt de boter en olie in een pan.
  • Doe de maïs erbij en verwarm tot er popcorn ontstaat.

Karamel

  • Maak een karamel van de suiker en het water.
  • Voeg de boter toe, zodra het mengsel de juiste kleur heeft.
  • Schenk een deel van de karamel over de popcorn.
  • Schenk daarna de slagroom langzaam bij het restant van de saus.
  • Voeg als laatste de zout en het vanille extract toe.
  • Laat afkoelen.

Vulling

  • Rooster de amandelen 8 minuten in de oven.
  • Hak ze grof en maal ze fijn in een keukenmachine.
  • Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
  • Voeg 50 gram van de afgekoelde karamelsaus toe.

Opbouw

  • Smeer een pannenkoek in met de vulling.
  • Strooi er wat van de amandel kruimels over.
  • Plaats hierop de volgende pannenkoek.
  • Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.
  • Snijd de taart netjes rond.
  • Schenk de overgebleven karamelsaus over de bovenkant en laat het langs de zijkant druppen.
  • Garneer met nog wat amandel kruimels.
  • Leg de gekarameliseerde popcorn bovenop de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.