Bakgereedschap
- Pannenkoekenpan
- Steelpan
- Chopper
- Garde
- Bakplaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Crêpes
- Meng alle droge ingrediënten.
- Mix ook alle natte ingrediënten.
- Meng nu beide mengsels door elkaar.
- Verwarm wat boter en olie in de pan en bak dunne crêpes.
- Laat ze afkoelen.
Popcorn
- Smelt de boter en olie in een pan.
- Doe de maïs erbij en verwarm tot er popcorn ontstaat.
Karamel
- Maak een karamel van de suiker en het water.
- Voeg de boter toe, zodra het mengsel de juiste kleur heeft.
- Schenk een deel van de karamel over de popcorn.
- Schenk daarna de slagroom langzaam bij het restant van de saus.
- Voeg als laatste de zout en het vanille extract toe.
- Laat afkoelen.
Vulling
- Rooster de amandelen 8 minuten in de oven.
- Hak ze grof en maal ze fijn in een keukenmachine.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
- Voeg 50 gram van de afgekoelde karamelsaus toe.
Opbouw
- Smeer een pannenkoek in met de vulling.
- Strooi er wat van de amandel kruimels over.
- Plaats hierop de volgende pannenkoek.
- Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.
- Snijd de taart netjes rond.
- Schenk de overgebleven karamelsaus over de bovenkant en laat het langs de zijkant druppen.
- Garneer met nog wat amandel kruimels.
- Leg de gekarameliseerde popcorn bovenop de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.