Voorbereiding van de slof
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg een slofring klaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Sloffendeeg
- Meng bloem, bakpoeder en zout in een mengkom.
- Maak een kuiltje in het midden en doe boter, suiker, ei en citroenrasp erbij. Kneed goed door tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat een kwartier rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 centimeter dikte.
- Leg het deeg op een bakpapiertje en steek de sloffenring in het deeg. Haal het overtollige deeg weg.
- Druk de zijkanten van de slof wat omhoog en het midden wat in.
- Laat nog even rusten in de koelkast.
Amandelspijs
- Meng amandelpoeder en suiker in de keukenmachine en voeg het eiwit toe. Meng goed door elkaar tot een soepel spijs ontstaat.
- Voeg indien nodig wat meer ei toe, het moet een smeerbare spijs worden.
- Smeer de spijs op het sloffendeeg en bak het geheel in ongeveer 30 minuten af.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Passievruchtencurd
- Meng passievruchtensap met de maïzena.
- Breng het water aan de kook in een pannetje en voeg het passievruchtenmengsel toe. Laat doorkoken tot het mengsel indikt.
- Klop ondertussen eidooiers en suiker schuimig.
- Schenk het kokende mengsel op de eidooiers, klop stevig door en giet het mengsel terug in de pan.
- Laat al roerend een paar minuten doorkoken en stort het mengsel op een bord.
- Bekleed met plasticfolie en laat afkoelen.
Italiaanse meringue
- Breng kristalsuiker en water aan de kook tot een temperatuur van 121°C.
- Klop ondertussen het eiwit tot wit schuim.
- Schenk al kloppend de suikersiroop langzaam op de eiwitten en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld en stevig is.
- Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Glanslaag
- Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
- Breng water, suiker en het sap van een halve citroen aan de kook tot alle suiker gesmolten is.
- Haal de pan van het vuur en roer de jam er doorheen.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe. Roer goed door tot gelatine gesmolten is.
- Laat de gelei afkoelen tot handwarm.
- Bestrijk de bovenkant van het sloffendeeg met de gelei.
Samenstellen van de slof
- Doe de passievruchtencurd in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Spuit een mooie streek curd over de slof.
- Bedek in de lengte de helft van de slof met frambozen.
- Spuit op de andere helft van de slof het eiwitschuim in een mooie krullende beweging.
- Bestrijk de frambozen met een beetje gelei.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.