Bakgereedschap
- keukenmachine
- deegroller
- deegsteker
- precisieweegschaaltje
- digitale suikerthermometer
- 2x mengkom
Blue Stilton
- Begin met het maken van de degen voor de broodjes. Maak de deegjes in de keukenmachine.
- Stort alle ingrediënten in een mengkom. Zorg dat het zout en de gist in eerste instantie niet met elkaar in contact komen.
- Kneed de deegjes stuk voor stuk zo’n 8 minuten stevig door. Kneed de deegjes nu met de hand kort door. Het deeg is goed gekneed wanneer er een vliesje van te trekken is en je er bijna doorheen kunt kijken.
- Kneed de vulling met een deegsteker door de deeg heen.
- Bol alle deegjes op en zet deze op een warme tochtvrije plek weg. Laat de broodjes ongeveer 15 minuten rijzen.
- Maak van de Blue Stilton-broodjes een vlecht naar keuze, strooi er een beetje maanzaad op.
- Laat de broodjes nu 45 tot 60 minuten rijzen.
- Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten af.
Olijven gedroogde tomaat broodjes
- Begin met het maken van de degen voor de broodjes. Maak de deegjes in de keukenmachine.
- Stort alle ingrediënten in een mengkom. Zorg dat het zout en de gist in eerste instantie niet met elkaar in contact komen.
- Kneed de deegjes stuk voor stuk zo’n 8 minuten stevig door. Kneed de deegjes nu met de hand kort door. Het deeg is goed gekneed wanneer er een vliesje van te trekken is en je er bijna doorheen kunt kijken.
- Kneed de vulling met een deegsteker door de deeg heen.
- Bol alle deegjes op en zet deze op een warme tochtvrije plek weg. Laat de broodjes ongeveer 15 minuten rijzen.
- Maak van de olijvenbroodjes een bolletje, strooi er wat sesamzaad op.
- Laat de broodjes nu 45 tot 60 minuten rijzen.
- Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten af.
Pestobroodjes
- Begin met het maken van de degen voor de broodjes. Maak de deegjes in de keukenmachine.
- Stort alle ingrediënten in een mengkom. Zorg dat het zout en de gist in eerste instantie niet met elkaar in contact komen.
- Kneed de deegjes stuk voor stuk zo’n 8 minuten stevig door. Kneed de deegjes nu met de hand kort door. Het deeg is goed gekneed wanneer er een vliesje van te trekken is en je er bijna doorheen kunt kijken.
- De pestobroodjes worden pas na de 1e rijs gevuld.
- Bol alle deegjes op en zet deze op een warme tochtvrije plek weg. Laat de broodjes ongeveer 15 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit tot een vierkante lap. Verdeel over de helft van de lap de pesto en vouw de lap dubbel. Snijd nu repen van ongeveer 2,5 centimeter breed en rol twee repen in elkaar. Rol de streng nu op als een bolus.
- Laat de broodjes nu 45 tot 60 minuten rijzen.
- Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten af.
Broodmand
- Stort alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) in een mengkom en kneed het geheel zo’n 8 minuten goed door met de keukenmachine. Kneed het daarna nog even met de hand.
- Dek het deeg af en laat dit zo’n 20 minuten rijzen in de rijskast.
- Rol het deeg uit tot een grote lap en snijdt repen van ongeveer 50 centimeter lang en 1,5 centimeter breed.
- Bekleed een stalen mengkom met aluminiumfolie en vlecht hier een mandvormig patroon omheen.
- Maak een lange vlecht en leg deze in een cirkel. Deze komt als afwerking boven op de mand. Strooi hier wat maanzaad overheen.
- Maak nog een lange vlecht en maak hiervan een halve cirkel. Dit wordt het hengsel. Strooi hier wat maanzaad overheen.
- Laat alles nu zo’n 20 minuten rijzen.
- Bak de mand en de vlechten in zo’n 30 minuten af (onder in de oven).
Presentatie
Presenteer de broodjes in de eigen gemaakte mand.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.