Bakbenodigdheden
Staande mixer met toebehoren
Bakplaat
Bakpapier
Deegroller
Spuitzak
Uitsteekvormpjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gemberkoekjes
- Roer de bloem en baksoda door elkaar.
- Kneed de andere ingrediënten rustig door elkaar.
- Voeg de bloem en baking soda toe en kneed zo kort mogelijk door tot samenhangend deeg.
- Leg als een plak, omwikkeld met folie, in de koelkast om te rusten.
- Rol het deeg uit tot een grote plak van 5 millimeter dik.
- Steek of snijd koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
- Bak de koeken in zo’n 17 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Royal icing
- Klop de poedersuiker en het eiwit met een garde tot een mooi wit beslag.
- Het is goed als je puntjes omhoog kunt trekken.
- Doe de icing in een spuitzak.
- Versier de afgekoelde koekjes mooi met icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.