E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een bos vol bessen

Daniel gaat voor fruitig en kruidig. Zijn macaron toren is alsof je een wandeling door het bos maakt. Hij bestaat uit 3 verschillende macarons. En alle drie zijn ze even lekker!

Daniel

Recept van
Daniel

Taart
(6) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 450 gram amandelmeel
  • 450 gram poedersuiker
  • 12 eiwitten
  • 630 gram fijne kristalsuiker
  • 180 gram water
  •  kleurstoffen

Botercrèmes

  • 3 eieren
  • 270 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram water
  • 300 gram boter
  • 0.25 theelepel zout
  • 1.5 theelepel vanille-extract
  • 10 takken verse munt
  • 10 takken verse tijm
  • 2 eetlepels gedroogde lavendel

Bramenjam, frambozenjam, bosbessenjam

  • 150 gram bramen, frambozen en bosbessen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel water

Garnering

  • 1 eiwit
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bosbessen
  • 30 gram bramen
  • 30 gram frambozen
  • 750 gram boter
  • 750 gram poedersuiker
  • 100 gram melk
  • 600 gram geraspte kokos
  • kleurstoffen
  • 20 takken verse munt
  • 20 takken verse tijm
  • 20 takken lavendel

Bereidingswijze

Deze macaron toren is voor de liefhebber van frisse smaken. De roze macarons zijn gevuld met frambozenjam en een tijm botercrème, de blauwe met bosbessenjam en lavendelcrème en de donkerblauwe met bramenjam en een munt botercrème.

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Gardes
  • Siliconen spatels
  • Thermometer
  • Spuitzakken
  • Bakplaten
  • Bakpapier
  • Tandenstokers
  • Dunne spelden
  • Vijzel
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Piepschuim toren (zelf maken)

Voorbereiding voor de macaron toren

  • Verwarm de oven voor op 150 graden conventioneel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg spuitzakken met ronde spuitmondjes klaar.

Macarons

  • Maak het beslag in 3 keer.
  • Zeef 150 gram amandelmeel en 150 gram poedersuiker boven een grote kom.
  • Meng er 2 eiwitten en een klein beetje kleurstof door. Maak het beslag de eerste keer rood, de tweede keer blauw en de derde keer donkerblauw.
  • Breng 200 gram suiker met 50 gram water aan de kook tot 118 graden.
  • Klop 2 eiwitten schuimig en voeg 10 gram suiker toe.
  • Klop op tot stijve pieken als de suikersiroop 114 graden is.
  • Giet, rustig kloppend, de suikersiroop bij de eiwitten.
  • Klop op hoge snelheid tot het mengsel ongeveer 40 graden is.
  • Spatel door het beslag, tot het beslag vloeit als dikke stroop.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Spuit rondjes van 3 centimeter op de bakplaat met bakpapier.
  • Laat 30 minuten rusten.
  • Bak ongeveer 15 – 20 minuten op 150 graden.
  • Laat afkoelen.

Botercrèmes

  • Maak de botercrèmes in 3 delen. Voeg elke keer een ander kruid toe.
  • Breng 90 gram suiker met 40 gram water en 1 van de kruiden aan de kook.
  • Laat 15-20 minuten doortrekken, verwijder de kruiden en kook tot 118 graden.
  • Klop een eiwit met 5 gram suiker schuimig.
  • Giet, rustig kloppend, de suikersiroop erbij en klop door tot kamertemperatuur.
  • Verwissel de garde voor een vlinderhaak.
  • Voeg 100 gram boter blokje voor blokje toe.
  • Doe de botercremes in een spuitzak.

Bramenjam, frambozenjam, bosbessenjam

  • De jams kunnen allemaal volgens hetzelfde recept bereid worden.
  • Pureer het fruit en breng aan de kook met suiker en citroen.
  • Los de maizena op in koud water.
  • Voeg toe aan de jam en kook nog 2 minuten zachtjes door.
  • Giet door een zeef en laat afkoelen.
  • Doe de jams in een spuitzak.

Samenstellen

  • Maak de volgende combinatie macarons:
    • Rood: Frambozenjam + tijm botercreme
    • Blauw: bosbessenjam + lavendel botercreme
    • Donkerblauw: bramenjam + munt botercreme
  • Spuit een ring van botercrème op de onderkant van een koekje.
  • Vul het gat met jam.
  • Druk de macaron dicht met een tweede koekje.
  • Laat de macarons in de koelkast opstijven.

Garnering

  • Klop het eiwit los.
  • Smeer het fruit er dun mee in.
  • Maal de fijne kristalsuiker eventueel nog fijner met een vijzel.
  • Rol het fruit door de super fijne suiker en laat drogen.
  • Maak een botercrème door de boter, poedersuiker en melk op te kloppen.
  • Kleur deze groen.
  • Kleur de kokosrasp grasgroen.

Opbouw van de macaron toren

  • Smeer de piepschuim toren in met botercrème.
  • Bedek de botercreme met kokosrasp.
  • Gebruik tandenstokers om macarons over de hele zijkant van de toren te verdelen.
  • Vul de lege plekken op met kruidentakjes. Maak ze vast met spelden.
  • Plaats het gesuikerde fruit bovenop de macaron toren.

Macarons bakken, hoe zat dat ook alweer?

Dit zijn onze 10 tips voor de beste macarons!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.