Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Mixer
- Garde
- Hittebestendige kom
- Vriezer
- Zeef
- Chopper
- Thermometer
- Spuitzakken
- Siliconen halve bolvorm ø 5 centimeter
- Siliconen halve bolvorm van ø 10 centimeter
- Bakpapier
Voorbereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Karamel
- Smelt de boter met de suiker tot het lichtbruin begint te worden.
- Verwarm de room tot het kookpunt.
- Haal de suiker van het vuur en voeg de warme room toe.
- Voeg de boter toe en roer tot het gesmolten is.
- Roer de nootjes door de karamel.
Aardbeienhart
- Snijd de aardbeien in blokjes.
- Smelt de gelatine en meng het met de aardbeien.
- Vul de kleine siliconen vorm met 1/3e van het mengsel.
- Laat opstijven in de vriezer.
Choco biscuittaart
- Klop de eiwitten op en voeg langzaam de helft van de suiker toe.
- Klop tot stijve pieken.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker en het vanille extract los.
- Zeef de cacao, bloem en maizena.
- Spatel de eidooiers door het eiwit.
- Zeef de droge ingrediënten erboven, spatel tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk gelijkmatig uit.
- Bak op 180 graden voor 10-13 minuten.
- Steek biscuitplakjes uit van ø 10 centimeter.
Baileys bavarois
- Verwarm 60 milliliter Baileys en 60 milliliter slagroom in een kleine steelpan.
- Haal het onmiddellijk van het vuur als het begint te koken.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en doe het in een hittebestendige kom.
- Giet de hete vloeistof erover. Laat het 1 minuut staan en roer dan goed door tot een gladde en glanzende chocolade ganache.
- Laat de ganache eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je verder gaat.
- Strooi gelatine over koud water en laat even staan.
- Giet de overige slagroom in een kom.
- Voeg chocoladeganache toe.
- Klop ongeveer 3 minuten, tot zich stijve pieken vormen.
- Terwijl de mixer op lage snelheid draait, voeg je langzaam de resterende Baileys toe.
- Smelt de gelatine in 30 – 45 seconden in de magnetron.
- Voeg de gelatine toe aan de mousse, terwijl de mixer op lage snelheid draait.
- Vul de silicone vormpjes van ø 10 centimeter tot de helft.
- Druk het bevroren aardbeienhart erin en bedek deze met de rest van de bavarois.
- Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Chocolade glazuur
- Hak de chocolade in kleine stukjes en doe het in een hittebestendige kom.
- Kook de slagroom met de suiker.
- Giet dit over de chocolade en roer tot alles is gemengd.
- Voeg de boter toe en roer door tot een mooie glazuur.
- Laat de glazuur afkoelen tot 37 graden.
- Haal de taartjes uit de diepvries en giet de glazuur erover.
- Breng een laagje karamel aan op je biscuitbodems.
- Zet de geglaceerde taartjes op de bodempjes.
Versiering
- Garneer de rand van de taartjes met pistachenootjes.
- Smelt de gele candy melts in de magnetron.
- Giet ze in een spuitzak en knip een klein spuitmondje uit.
- Spuit de gewenste figuurtjes op een vel bakpapier en laat ze uitharden.
- Decoreer de gebakjes ermee.
- Garneer ze met aardbeien en goudblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.