Een Algerijnse broodmand
De smaken van Algerije in een overheerlijke broodmand. Ga zelf aan de slag met khobz eddar, broodbloemetjes en Algerijnse gehaktbroodjes.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Kneedmachine
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
Voorbereiding voor de broodmand
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng voor de zeer zachte broodbloemetjes 40 gram bloem met het water en zet het in de koeling.
Algerijnse khobz eddar
- Doe een half theeglas warm water, de suiker en het gist in een kom.
- Meng alles door elkaar en laat het rijzen.
- Voeg het oranjebloesemwater, de melk, olie, een ei, zout en de bloem toe aan de kom van de kneedmachine.
- Kneed het deeg enkele minuten en voeg daarna de suiker en het gist toe.
- Kneed nog een keer 5-7 minuten, het deeg moet plakkerig en zeer zacht zijn.
- Vorm een bal, leg het deeg in een kom en laat het deeg rijzen.
- Ontgas het deeg wanneer het deeg in volume verdubbeld is en verdeel het in 8 gelijke ballen.
- Klop het resterende ei op met een beetje melk.
- Bestrijk het brood met de eidooier en versier het met sesamzaadjes.
- Laat het brood nog een keer rijzen op de bakplaat.
- Bak de broodjes in 17 minuten af in de voorverwarmde oven.
Zeer zachte broodbloemetjes
- Meng alle droge elementen samen.
- Meng de gist samen de melk en een ei in een kom.
- En giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten.
- Haal het water-bloemmengsel uit de koeling, voeg toe en kneed nog een keer.
- Voeg de boter toe en kneed voor de laatste keer, leg het deeg in een kom en laat rijzen.
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes, maak elke bolletje deeg plat en vouw het 4 keer op.
- Herhaal dit met de rest van de bolletjes.
- Doe het deeg in de bakvorm, maak er bloemetjes van en laat nog een keer rijzen.
- Besmeer de broodjes met een opgeklopt ei.
- Bak de broodjes, voor in de broodmand, in 20 minuten af.
Algerijnse gehaktbroodjes
- Meng de bloem, gist, suiker, plantaardige olie, het zout, melkpoeder, bakpoeder en voeg voldoende warm water toe tot je een zacht, buigzaam en werkbaar deeg krijgt.
- Kneed een paar minuten.
- Vorm het deeg tot een bal en laat het onder een doek, uit de buurt van tocht, rijzen tot het verdubbeld is.
- Doe de olijfolie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui, geraspte knoflook en gehakte peterselie toe.
- Bak tot de ui glazig is.
- Doe het gehakt, zout, de peper en de kruiden erbij en laat op laag vuur sudderen.
- Voeg aan het eind de verdunde tomatenpuree toe en laat nog enkele minuten sudderen.
- Ontgas het deeg zodra het in volume verdubbeld is en verdeel het in 10-12 ballen.
- Rol het deeg uit en gebruik indien nodig bloem.
- Leg een lijn vulling in het midden.
- Bedek de vulling met de ongevoerde kant en vouw de andere kant eroverheen.
- Bestuif een bakplaat met bloem, leg de broodjes erop en laat ze in omvang verdubbelen.
- Bestrijk de broodjes na het rijzen met een mengsel van melk en eigeel en bestrooi ze met zwart komijnzaad.
- Bak de broodjes voor in de broodmand gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.