Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg spuitzakken klaar.
Choux
- Doe water, melk, suiker en zout in een pannetje breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de bloem er door.
- Zet de pan terug op het vuur en roer door terwijl het beslag onder in de pan 75°C wordt. Dit duurt maar 2 minuten.
- Stort het beslag in de mixer en mix op de laagste stand in 2 minuten tot 60°C.
- Klop eieren los en voeg de helft toe aan het beslag. Klop goed door.
- Klop vervolgens de overige eieren er door tot een mooi beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
- Spuit banen van 13 centimeter lang en 2,5 centimeter breed op de bakplaat.
- Bestuif met poedersuiker.
- Bak 40 minuten in de warme oven tot iets bruiner dan goudbruin.
- Haal uit de oven en maak met gekartelde spuitmond 2 gaatjes in de bodem en laat daarna afkoelen.
Banketbakkersroom
- Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit.
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
- Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur.
- Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.
- Schenk dan alle melk er bij, roer door en schenk alles terug in de pan.
- Laat op laag vuur even koken.
- Schenk 3/4 op een schaal en laat afkoelen.
- Gooi bij de resterende warme ¼ banketbakkersroom de pure chocola. Laat smelten en roer goed door. Laat afkoelen.
- Klop slagroom lobbig.
- Meng afgekoelde ¾ banketbakkersroom door de slagroom.
- Verdeel de Zwitserse room in 4 delen van 150 gram.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Maak de aardbeien schoon en snijd fijn.
- Laat suiker karamelliseren en meng pecannoten de karamel. Laat afkoelen en hak vervolgens in stukjes.
- Breng 1 deel op smaak met appelstukjes en kaneel.
- Breng 1 deel op smaak met stukjes gekaramelliseerde pecannoten.
- Breng 1 deel op smaak met stukjes aardbei.
Harde wener
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een egaal deeg.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol dun uit en bak in 10-15 minuten bruin in de warme oven.
Tiramisu-eclair
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Verhit de overige melk, suiker, koffie en Baileys
- Schenk een klein beetje van het hete melk-mengsel bij het custardmengsel. Klop goed door.
- Giet alle hete melk bij het papje, roer door en schenk vervolgens alles terug in de pan.
- Laat op laag vuur even koken en indikken.
- Stort de banketbakkersroom op een schaal en laat afkoelen.
- Klop opnieuw op en doe in een spuitzak.
- Vul de eclairs via de gaatjes.
- Laat chocolade tempereren. Doop de eclairs er in.
- Garneer met mokkaboontjes en met cacaopoeder.
Appeltaart-eclairs
- Doe de appelvulling in een spuitzak.
- Vul de eclairs via de gaatjes.
- Verkruimel de harde wener.
- Maar glazuur van poedersuiker en eiwit en doe in een spuitzak.
- Spuit de glazuur op de eclairs.
- Garneer met harde wenerkruimels.
Lemon merengue pie-eclairs
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Verhit de overige melk, citroensap, vanillemerg- en stokje en 125 gram suiker in een pannetje op laag vuur.
- Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.
- Voeg alle hete melk toe, roer door en schenk alles terug in de pan.
- Laat op laag vuur even koken en indikken.
- Stort op een schaal en laat afkoelen.
- Klop dan opnieuw op en doe in een spuitzak.
- Vul de eclairs via de gaatjes.
- Maak suikersiroop van suiker en water.
- Klop eiwitten schuimig en wit.
- Schenk vervolgens al kloppend suikersiroop bij de eiwitten en klop tot stijve pieken en het mengsel op kamertemperatuur is.
- Doe in een spuitzak.
- Spuit de meringue-glazuur op de eclairs.
- Smelt de citroensnoepjes.
- Verkruimel wat harde wener en meng met gesmolten citroensnoepjes.
- Garneer de eclairs hiermee.
Chocolade framboos-eclairs
- Pak de chocolade-room er bij.
- Snijd de frambozen klein en meng door de room.
- Vul de eclairs via de gaatjes.
- Tempereer de chocolade en maak er rechthoekjes ter grootte van de eclairs.
- Garneer met gevriesdroogde frambozenstukjes en chocolade.
Gezouten karamel met pecan
- Pak de room met gekarameliseerde pecannoten er bij.
- Vul de eclairs via de gaatjes.
- Doe de dulce de leche in een cornetje en spuit over de eclairs.
- Laat suiker karamelliseren.
- Hak de pecannoten grof en meng door de karamel.
- Garneer de eclairs met gekaramelliseerde pecannoten.
Eton mess
- Pak de banketbakkersroom met aardbeien er bij.
- Vul de eclairs via de gaatjes.
- Verwarm de oven voor op 95°C.
- Klop eiwit en 150 gram poedersuiker op tot stevige witte pieken.
- Spuit kleine dopjes meringue op een beklede bakplaat en bak in 45 minuten droog.
- Laat 3 aardbeien over voor garnering. Snijd overige aardbeien in stukjes en laat even koken tot zacht.
- Pureer aardbeien en zeef.
- Maak glazuur van aardbeienpuree en overige poedersuiker.
- Doe in een spuitzakje en spuit over de eclairs.
- Garneer met meringuedopjes en stukjes aardbei.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.