Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180 graden (hete lucht).
- Bekleed de bakvormen met bakpapier.
Bakbenodigdheden
- Bakpannen 15cm en 10cm
- Plastic steunbuisjes of dunne rietjes
- Uitstekers voor rozen en blaadjes
- Eventueel schuimmatje
- Eventueel gereedschap om blaadjes te bewerken
Biscuit
- Splits de eieren.
- Rasp de sinaasappel en meng de zest door de eidooiers.
- Meng de bloem met de maïzena en het zout.
- Klop de eiwitten tot schuim en voeg, beetje bij beetje, de poedersuiker toe.
- Spatel de eidooiers door het eiwit.
- Zeef het bloemmengsel boven het eiermengsel en schep het geheel goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak het in ca. 20-25 minuten gaar.
Rabarbercompote
- Schil de appels.
- Snijd de rabarber en appel in kleine stukjes en doe ze in een pan.
- Voeg water en suiker toe, laat het geheel ca. 10 minuten koken.
- Roer het met de garde door elkaar.
- Meng de custard met een beetje koud water tot een papje en meng dit door de compote.
- Schenk de compote in een schaal om af te laten koelen.
Crème
- Klop met een garde de bloem door de melk, giet deze door een zeef in een pannetje.
- Breng de melk en bloem aan de kook onder voortdurend roeren.
- Giet de pudding in een schaal en dek die af met vershoudfolie.
- Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop boter met poedersuiker en een beetje warm water tot een luchtige crème.
- Voeg de afgekoelde pudding in gedeeltes toe.
- Doe de crème in een spuitzak.
Rozen-frambozenroom
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Breng in een pannetje rozensiroop met frambozen aan de kook.
- Haal de massa van het vuur af en los de gelatine hierin op.
- Schenk hem in een schaaltje om hem iets af te laten koelen.
- Klop de room.
- Klop het gelatine-siroop mengsel door de room (niet te warm).
Biscuit vervolg
- Zaag beide biscuits in twee gelijke lagen.
- Breng voor de eerste laag een randje crème aan en vul het midden met rabarbercompote.
- Breng voor de tweede laag een randje crème aan en vul het midden met room.
- Breng voor de derde laag weer een randje crème aan en vul het midden met rabarbercompote.
- Bestrijk de buitenkanten van de biscuits met crème en bedek ze met kokos.
- Laat het geheel opstijven in de vriezer.
Garnering
- Maak door middel van de uitstekers (of met de hand) rozenknoppen, blaadjes en het lint.
Samenstellen
- Snijd beide biscuits doormidden en zet de lagen iets uit elkaar.
- Steek de steunbuisjes in de onderste biscuitlaag en zaag ze met een scherp mes op maat.
- Plaats een kartonnetje op de buisjes, zet ze vast met een beetje crème.
- Plaats hier het kleine biscuit op.
- Maak het geheel af met de linten en rozen van fondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.