E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Echte schoonheid zit van binnen

…maar dit taartje ziet er uit om op te vreten. Een romantische smakencombinatie van rozen, frambozen en rabarber. Zwijmel!

Marjolein

Recept van
Marjolein

Taart
Cake
(11) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 150 gram poedersuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 snufje zout
  • 1 sinaasappel

Rabarbercompote

  • 250 gram rabarber
  • 100 gram appel
  • 50 gram suiker
  • 50 gram water
  • 10 gram custardpoeder

Crème

  • 32 gram bloem
  • 180 gram halfvolle melk
  • 150 gram boter
  • 150 gram poedersuiker

Rozen-frambozenroom

  • 150 gram slagroom
  • 10 gram poedersuiker
  • 40 gram rozensiroop
  • 25 gram frambozen (bevroren)
  • 1.5 blaadje gelatine

Garnering

  • 70 gram kokosrasp
  • 250 gram roze fondant
  • 50 gram witte fondant
  • bruine voedselkleurstof
  • groene kleurstof
  • roze kleurpoeder
  • roze parels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden (hete lucht).
  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.

Bakbenodigdheden

  • Bakpannen 15cm en 10cm
  • Plastic steunbuisjes of dunne rietjes
  • Uitstekers voor rozen en blaadjes
  • Eventueel schuimmatje
  • Eventueel gereedschap om blaadjes te bewerken

Biscuit

  • Splits de eieren.
  • Rasp de sinaasappel en meng de zest door de eidooiers.
  • Meng de bloem met de maïzena en het zout.
  • Klop de eiwitten tot schuim en voeg, beetje bij beetje, de poedersuiker toe.
  • Spatel de eidooiers door het eiwit.
  • Zeef het bloemmengsel boven het eiermengsel en schep het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak het in ca. 20-25 minuten gaar.

Rabarbercompote

  • Schil de appels.
  • Snijd de rabarber en appel in kleine stukjes en doe ze in een pan.
  • Voeg water en suiker toe, laat het geheel ca. 10 minuten koken.
  • Roer het met de garde door elkaar.
  • Meng de custard met een beetje koud water tot een papje en meng dit door de compote.
  • Schenk de compote in een schaal om af te laten koelen.

Crème

  • Klop met een garde de bloem door de melk, giet deze door een zeef in een pannetje.
  • Breng de melk en bloem aan de kook onder voortdurend roeren.
  • Giet de pudding in een schaal en dek die af met vershoudfolie.
  • Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop boter met poedersuiker en een beetje warm water tot een luchtige crème.
  • Voeg de afgekoelde pudding in gedeeltes toe.
  • Doe de crème in een spuitzak.

Rozen-frambozenroom

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Breng in een pannetje rozensiroop met frambozen aan de kook.
  • Haal de massa van het vuur af en los de gelatine hierin op.
  • Schenk hem in een schaaltje om hem iets af te laten koelen.
  • Klop de room.
  • Klop het gelatine-siroop mengsel door de room (niet te warm).

Biscuit vervolg

  • Zaag beide biscuits in twee gelijke lagen.
  • Breng voor de eerste laag een randje crème aan en vul het midden met rabarbercompote.
  • Breng voor de tweede laag een randje crème aan en vul het midden met room.
  • Breng voor de derde laag weer een randje crème aan en vul het midden met rabarbercompote.
  • Bestrijk de buitenkanten van de biscuits met crème en bedek ze met kokos.
  • Laat het geheel opstijven in de vriezer.

Garnering

  • Maak door middel van de uitstekers (of met de hand) rozenknoppen, blaadjes en het lint.

Samenstellen

  • Snijd beide biscuits doormidden en zet de lagen iets uit elkaar.
  • Steek de steunbuisjes in de onderste biscuitlaag en zaag ze met een scherp mes op maat.
  • Plaats een kartonnetje op de buisjes, zet ze vast met een beetje crème.
  • Plaats hier het kleine biscuit op.
  • Maak het geheel af met de linten en rozen van fondant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.