E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Eat your heart out

Maartje

Recept van
Maartje

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 375 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 225 gram boter
  • 450 gram suiker
  • 5 eiwitten
  • 250 milliliter melk
  • vanille-extract

Gele room

  • 1000 milliliter volle melk
  • 100 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 200 gram custardpoeder
  • 4 eidooiers
  • snuf zout

Champagne-crème

  • 250 milliliter champagne
  • 75 gram suiker
  • 300 gram roomboter
  • roze kleurstof

Aardbeiencrème

  • 500 gram aardbeien
  • 75 gram suiker
  • 300 gram roomboter
  •  roze kleurstof

Marsepein

  • 200 gram amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram gepasteuriseerd eiwit
  • roze kleurstof

Aardbeienchips

  • 20 gram eiwit
  • 60 gram poedersuiker
  • rozenwater
  • 200 gram aardbeien

Snoephartjes

  • 340 gram candy melts

Samenstellen

  • 300 gram aardbeien
  • 3 stuks granaatappel
  • aardbeienjam
  • 60 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Vet twee hartvormige bakvormen in, bestuif met bloem en bedek met bakpapier.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een paar vellen bakpapier klaar.

Cake

  • Meng bloem, bakpoeder en een flinke snuf zout door elkaar in een mengkom.
  • Klop in een tweede kom boter en suiker luchtig.
  • Voeg eiwitten toe aan het botermengsel en klop goed door elkaar.
  • Meng vervolgens het bloemmengsel en de melk om en om door het botermengsel.
  • Breng op smaak met een paar druppels vanille-extract.
  • Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
  • Maak een deel van het beslag donkerroze en het andere deel licht roze.
  • Giet beide beslagjes in een vorm en bak in iets meer dan een half uur gaar (test met een satéprikker).
  • Verdubbel de ingrediënten indien u twee extra lagen wilt.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 80°C.

Gele room

  • Breng 900 milliliter melk met de suiker aan de kook.
  • Voeg het merg van de vanillestokjes (en eventueel het stokje zelf) toe aan de melk.
  • Doe de rest van de melk in een bakje met de custardpoeder, eidooiers en een goede snuf zout en meng tot een egaal papje.
  • Maak familie. Roer een beetje van de kokende melk door het custardpapje en giet vervolgens alles terug in de pan.
  • Breng aan de kook en laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken tot de gele room een dikke consistentie heeft.
  • Stort de room uit in een schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
  • Weeg twee keer 500 gram af.
  • Is uw pan niet groot genoeg, maak de gele room eventueel in twee delen.

Champagne-crème

  • Laat de champagne tot de helft inkoken in een pannetje op laag vuur.
  • Pak een bakje met 500 gram gele room erbij en klop hier de suiker doorheen.
  • Klop 250 gram roomboter door het roommengsel en voeg eventueel de overige boter toe.
  • Breng op smaak met de champagnesiroop.
  • Kleur roze met de kleurstof.

Aardbeiencrème

  • Pureer de aardbeien.
  • Klop 75 gram suiker door de andere 500 gram gele room.
  • Klop 250 gram roomboter door het roommengsel en voeg eventueel de overige boter toe.
  • Breng op smaak met de aardbeienpuree.
  • Voeg eventueel (licht)roze kleurstof toe.

Marsepein

  • Meng de amandelmeel en poedersuiker goed door elkaar in een keukenmachine
  • Voeg het eiwit toe en mix tot de marsepein de juiste consistentie heeft.
  • Breng op kleur met kleurstof.

Aardbeienchips

  • Klop eiwit en poedersuiker tot een papje.
  • Breng op smaak met een drupje rozenwater.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes op een siliconen bakmat of bakpapier.
  • Bestrijk de chips met het eiwitpapje en droog ze in ongeveer een uur in de oven. Afhankelijk van de dikte kan de baktijd iets afwijken. Houd de chips dus in de gaten.

Snoephartjes

  • Smelt de Candy Melts au bain-marie.
  • Vul een spuitzakje en maak op bakpapier decoratie hartjes.
  • Laat uitharden.

Samenstellen

  • Leg de donkerroze cake op de werkbank.
  • Bestrijk de cake met eventueel overgebleven champagnesiroop en vervolgens een laag champagnecrème.
  • Dek af met een laag cake en druk voorzichtig aan.
  • Herhaal indien u meerder lagen heeft.
  • Smeer de cake af met een laag aardbeiencrème.
  • Doe de overige crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes crème op de taart.
  • Versier de randen van de taart met de aardbeienchips.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met de verse aardbeien.
  • Verwarm de aardbeienjam kort in een pannetje en bestrijk de verse aardbeien hiermee.
  • Maak de taart af met granaatappelpitjes en de candy-hartjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.