Dumkes (circa 50)
- Hak de hazelnoten fijn.
- Meng de boter, witte basterdsuiker, het anijspoeder, het anijszaad, de kaneel, de rum en het zout tot een zachte massa.
- Voeg de gehakte hazelnoten en de melk toe en meng deze door de botermassa.
- Zeef de Zeeuwse bloem en het bakpoeder erboven en kneed alles kort door tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol elk stuk uit tot een rol van ongeveer 2,5 cm doorsnede.
- Kluts het ei.
- Druk de rollen met je duim iets plat, bestrijk ze met het ei en snijd koekjes van ongeveer 1 cm breed.
- Leg de dúmkes met minimaal 2 cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20- 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Truffels (circa 20)
- Verwarm op laag vuur de slagroom in een pan.
- Rasp de sinaasappel boven de pan.
- Hak de chocolade, doe in een kom en schenk hier de helft van de warme slagroom over.
- Roer goed door en voeg vervolgens de rest van de slagroom toe.
- Voeg de boter toe en roer alles goed door tot er een egale massa ontstaat.
- Roer goed door en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
- Maak met een lepel bolletjes van de ganache en vorm ze eventueel met de handen tot mooie ronde bollen.
- Doe de cacao en poedersuiker in twee borden en rol de truffels door de cacao of poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.