Drakentaart met passievrucht-crèmeux
De Chinese twist in deze drakentaart zit vooral in de specerijen. De subtiele hint van de pitayapoeder en five spices zorgen voor een verrassende smaak.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde bakvorm met een diameter van 24 centimeter en 6 centimeter hoog
- Ronde bakvorm met een diameter van 15 centimeter en 6 centimeter hoog
- Ronde bakvorm met een diameter van 7,5 centimeter en 6 centimeter hoog
- Glaceermes/spackmes
- Bakpapier
- Deegkrabber
- Suikerthermometer
- Spuitzakken
- Diverse spuitmondjes voor decoratie
- Rond spuitmondje 10 millimeter
- Latjes met een hoogte van 3 à 4 millimeter
Voorbereiding voor de drakentaart
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Week de gelatineblaadjes voor minimaal 10 minuten in koud water.
Passievrucht-crèmeux
- Doe de ontdooide passievruchten samen met de suiker, eidooier en het citroensap in een ruime pan.
- Verwarm tot 84 graden en beslist niet hoger.
- Haal van het vuur en voeg de gelatine toe, knijp de gelatine niet uit.
- Roer beetje bij beetje de boter door de crèmeux tot alles is opgenomen.
- Zeef de crèmeux en zet koud weg.
Botercrème
- Houd 50 milliliter van de melk apart en doe de rest in een pan.
- Voeg het merg van het vanillestokje toe aan de melk en voeg ook de vanillepeul toe.
- Breng de melk aan de kook.
- Meng de eidooiers, suiker en de overgebleven melk in een kom.
- Voeg de maizena hieraan toe en meng het glad.
- Voeg de helft van de melk bij het mengsel met de eidooiers en roer het door.
- Haal de pan van het vuur.
- Giet het mengsel terug in de pan en zet de pan weer op het vuur.
- Blijf het mengsel goed doorroeren en breng het terug aan de kook.
- Kook het mengsel in ongeveer anderhalve minuut zacht door totdat er grote luchtbellen ontstaan in het mengsel.
- Dek de banketbakkersroom af met plasticfolie om te voorkomen dat er een velletje ontstaat.
- Laat de banketbakkersroom afkoelen en verwijder het vanillestokje.
- Klop de boter spierwit met de vlindergarde.
- Voeg de suiker toe en klop weer helemaal glad en wit.
- Klop de afgekoelde banketbakkersroom door het boter-suikermengsel tot een zachte crème.
Drakentaart biscuit
- Zeef de bloem samen met het pitayapoeder en five spices-poeder.
- Klop de eieren samen met de suiker met de mixer in ongeveer 10 minuten wit en schuimig.
- Rasp de schil van de citroenen en voeg de citroenschil toe aan het biscuitbeslag.
- Voeg de bloem met het pitayapoeder en five spices-poeder in een keer toe aan het beslag.
- Spatel met de hand het er kort en vluchtig door.
- Kleur het beslag rood met wat bietenpoeder.
- Leg 2 vellen bakpapier op het aanrecht en plak de uiteinden ligt vast met een beetje beslag zodat het niet gaat schuiven.
- Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de 2 vellen bakpapier en strijk uit tussen de twee latjes.
- Schuif nu de vellen met biscuit op de bakplaten en zet in de oven, wissel na 5 minuten de 2 platen van plaats.
- Bak de biscuit in 8 tot 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat de platen met drakentaart biscuit afkoelen.
- Verdeel de andere helft van het beslag gelijkmatig over 2 nieuwe vellen bakpapier en bak op dezelfde manier af.
- Zet nu de oven terug op 180 graden voor het krokantje.
Krokantje
- Voeg alle ingrediënten voor het krokantje toe in de kom van de staande mixer en mix met de vlinder alles kort door elkaar.
- Maak het deeg plat en leg koel weg voor minimaal 20 minuten.
- Rol het deeg uit tot 3 ronde plakken ter grootte van de drie bakvormen.
- Bak de krokantjes af op 180 graden boven- en onderwarmte in ongeveer 14 tot 16 minuten.
Opbouw van de drakentaart
- Leg in elke vorm nu een krokantje en voorzie de zijkanten van de vormen van acetaatfolie.
- Snijd de biscuitplakken mooi strak en verdeel hier een laag crèmeux over van ongeveer 5 millimeter dik.
- Snijd nu banen van 6 centimeter hoog, en rol deze op en leg precies in het midden van de vorm.
- Ga net zolang door totdat de vorm gevuld is.
- Doe dit ook met de kleinere vormen en zet in de vriezer (liefst de hele nacht).
- Doe de botercrème in een spuitzak, verdeel gelijkmatig over de taarten en glaceer strak af.
- Zet de drakentaarten in de vriezer tot de crème stevig is geworden om ze op elkaar te stapelen.
- Vorm nu twee draken van de rode marsepein.
- Maak van de gele marsepein geluksmunten om de taart te voorzien van een versierde rand met munten.
- Leg de draken op de drakentaart met de kop naar beneden en de staart omhoog.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.