Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bakgereedschap
- Siliconen mal met kleine holtes
- 2x siliconenmal halve bollen
- Gladde spuitmondjes
Biscuit
- Splits het ei en klop het eiwit met poedersuiker stijf.
- Meng bloem, maïzena, cacao en zout door elkaar.
- Meng de dooier door het eiwit en voeg vervolgens het bloemmengsel toe.
- Bak ca. 10 minuten op 190 graden.
- Besprenkel met de Cointreau.
Halve chocolade bollen
- Laat de chocolade voor de halve bollen smelten.
- Breng de chocolade voor de bollen op temperatuur en vul de vormen gelijkmatig.
- Zet in de vriezer.
Praliné I
- Rooster de noten circa 10 minuten in de oven op 150 graden.
Sinaasappelmousse
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm het sap en los de gelatine hierin op. Laat iets afkoelen.
- Klop dit met de suiker door de room en klop deze stijf.
- Klop het eiwit stijf. Meng voorzichtig door elkaar en verdeel over de kleine siliconenvorm.
Praliné II
- Maak karamel van de suiker en voeg de geroosterde noten toe.
- Schep op bakpapier en laat goed afkoelen.
- Maal dan zeer fijn met de chopper of molentje.
- Verwarm de room en smelt hier de chocolade in.
- Voeg 120 gram pralinépasta toe en laat afkoelen.
Witte chocoladeganache
- Breng de slagroom aan de kook. Smelt hierin de chocolade.
- Laat afkoelen en klop dan op (met de handmixer).
Gekarameliseerde pecannoten
- Maak karamel van de suiker.
- Hak de pecannoten grof.
- Voeg toe aan de karamel en stort uit op een plaat met bakpapier.
- Laat afkoelen en hak van fijn.
Bollen afmaken
- Zet 6 halve bollen met een beetje chocolade op een voetje op een bakplaat met bakpapier.
- Vul deze om en om met pralinévulling, biscuit en gekarameliseerde pecannootjes.
- Dek af met een laagje witte chocoladeganache. Spuit de bevroren halve bolletjes mouse koper.
- Leg in het midden van elke bol een halve bol sinaasappelmousse. Maak af met pecannootjes.
- Neem de andere bollen uit de vriezer en steek hier met een warm glad spuitmondje gaatjes in.
- Spuit licht goud en zet op de halve bol.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.