Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Leg 3 springvormen van 19 centimeter klaar.
Choco almond cake
- Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.
- Klop de boter en suiker goed door elkaar.
- Hak de amandelen fijn in een keukenmachine.
- Split de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten helemaal ‘schoon’ zijn.
- Voeg amandelmeel, eidooiers, kokos en gesmolten chocolade toe aan het botermengsel.
- Mix tot een egaal geheel.
- Klop het eiwit stijf is en vouw door het beslag.
- Verdeel het beslag in de drie springvormen.
- Bak de cakes 35 minuten in de warme oven.
- Dep de cake met Grand Marnier.
- Laat afkoelen op een rooster.
Chocolade ganache
- Verwarm de slagroom en suiker in een pannetje op laag vuur.
- Smelt chocolade en boter au bien-marie.
- Schenk alles bij elkaar in een kom, voeg de likeur en sinaasappelrasp toe en mix goed door elkaar en tot het dikker begint te worden.
- Laat afkoelen.
Mascarponevulling
- Hak de pistachenoten grof.
- Mix mascarpone met suiker goed door elkaar.
- Doe de boter er bij en mix tot een gladde crème.
- Voeg de pistachenoten toe en meng goed door.
- Breng op smaak met een scheutje Grand Marnier.
- Zet koud weg.
Pistache bonbon
- Mix de suiker en boter luchtig.
- Klop het eiwit even door en schenk bij het botermengsel. Meng goed door.
- Hak de pistachenoten fijn en roer door het botermengsel.
- Rol het mengsel in kleine balletjes.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Rol de pistachebonbons door de chocolade en vervolgens het pistachepoeder.
- Laat opstijven.
Samenstellen
- Leg een cake op een serveerschaal.
- Spuit hier een laag mascarponevulling over en dek af met de tweede cake.
- Spuit hier een laag chocholadeganache over en dek af met de derde cake.
- Bedek de bovenkant van de taart met een dun laagje ganache.
- Decoreer de rand van de taart, en de rand van de chocoladevulling met pistachepoeder.
- Leg de bonbons bovenop en langs de rand van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.