Bladerdeeg
- Kneed bloem, zout en water met de zachte boter tot een soepel deeg.
- Maak van de koude boter een tegel van ongeveer 10×10 centimeter.
- Rol het deeg uit tot een vierkante plak en leg de botertegel in het midden. Vouw de punten van het deeg naar het midden over de botertegel.
- Rol het deeg uit tot een langwerpige deeglap van ongeveer 1 centimeter dikte.
- Vouw het deeg op in drie delen (zoals een brief) en leg 20 minuten koud weg.
- Haal het deeg uit de koeling en draai het een kwartslag. Rol opnieuw uit tot een langwerpige deeglap van ongeveer 1 centimeter dikte. Vouw opnieuw op in drieën en laat 20 minuten rusten in de koeling.
- Herhaal dit proces minimaal drie keer.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Gekarameliseerde rode ui met geitenkaas
- Snijd de ui in fijne ringen en fruit dit in de olijfolie in een koekenpan.
- Voeg zout en peper toe. Roer goed door.
- Voeg vervolgens suiker en honing toe, roer goed door tot alles is opgenomen en de ui een glazige glans heeft.
- Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne plak en snijd hier vijf cirkels uit met een diameter van ongeveer 5 centimeter.
- Leg de gekarameliseerde ui in het midden van de bladerdeegcirkels. Houdt de rand van de cirkels vrij.
- Brokkel de geitenkaas over de ui en breng op smaak met oregano.
- Bak ongeveer 25 minuten in de warme oven tot het bladerdeeg knapperig is.
Curry bakbanaan met mozzarella
- Snijd de bakbanaan in kleine stukjes.
- Hit een koekenpan op met olijfolie en bak de bananenstukjes in de olie.
- Voeg zout, peper, curry, ketjap manis en tomatensaus toe en roer goed door elkaar tot een egale saus.
- Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne vierkante plak.
- Schep de saus op het bladerdeeg.
- Versnipper de mozzarella over de vulling.
- Rol het bladerdeeg vervolgens op tot een dikke sigaar.
- Bestrijk met een geklutst ei.
- Leg het sigaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten knapperig en gaar in de hete oven.
- Garneer met fijngehakte selderij en snijd in 5 stukken.
Rozemarijn pompoen met feta
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenstukjes met de rozemarijn.
- Voeg overige kruiden toe en roer goed door.
- Laten de pompoenblokjes afkoelen.
- Snijd de feta in blokjes en roer door de afgekoelde pompoen.
- Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne plak en snijd er vijf cirkels uit met een diameter van 6,5 centimeter.
- Vul één helft van de cirkels met de vulling en vouw dicht.
- Duw de randen goed aan en bestrijk met geklutst ei. Strooi de sesamzaadjes op de rand.
- Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot knapperig en gaar.
Peer met blauwe kaas
- Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne langwerpige plak.
- Snijd de peer in flinterdunne schijfjes en leg deze op het bladerdeeg.
- Verkruimel de blauwe kaas over de peer.
- Knijp de walnoten een beetje fijn en strooi deze, samen met zeezout en chiliblokken over de blauwe kaas.
- Rol het bladerdeeg op tot een dikke ‘sigaar’ en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter dikte.
- Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in ongeveer 20-25 minuten knapperig in de hete oven.
Garnering
- Met de ingrediënten kunt u zelf het eindresultaat garneren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.