E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Doe gerust cheesy

Alper

Recept van
Alper

Hartig
(3) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 500 gram patentbloem
  • 14 gram zout
  • 225 gram koud water
  • 100 gram zachte boter
  • 350 gram boter
  • 2 stuks eieren

Gekarameliseerde rode ui met geitenkaas

  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • peper
  • 30 gram honing
  • 10 gram suiker
  • 100 gram geitenkaas
  • oregano

Curry bakbanaan met mozzarella

  • 1 Bakbanaan (groot)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 0.5 eetlepel zeezout
  • peper
  • 3 eetlepels curry kruiden
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram mozzarella
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 bosje selderij

Rozemarijn pompoen met feta

  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 200 gram pompoen
  • 3 eetlepels rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zeezout
  • peper
  • 100 gram feta
  • 30 gram sesamzaad

Peer met blauwe kaas

  • 150 gram bladerdeeg
  • 1 peer
  • 100 gram blauwe kaas
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 30 gram walnoten
  • 0.5 eetlepel zeezout
  • 2 theelepels chili vlokken

Garnering

  • 1 geklutst ei
  • olijfolie
  • fijn gehakte selderij
  •  sesamzaad

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Kneed bloem, zout en water met de zachte boter tot een soepel deeg.
  • Maak van de koude boter een tegel van ongeveer 10×10 centimeter.
  • Rol het deeg uit tot een vierkante plak en leg de botertegel in het midden. Vouw de punten van het deeg naar het midden over de botertegel.
  • Rol het deeg uit tot een langwerpige deeglap van ongeveer 1 centimeter dikte.
  • Vouw het deeg op in drie delen (zoals een brief) en leg 20 minuten koud weg.
  • Haal het deeg uit de koeling en draai het een kwartslag. Rol opnieuw uit tot een langwerpige deeglap van ongeveer 1 centimeter dikte. Vouw opnieuw op in drieën en laat 20 minuten rusten in de koeling.
  • Herhaal dit proces minimaal drie keer.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Gekarameliseerde rode ui met geitenkaas

  • Snijd de ui in fijne ringen en fruit dit in de olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg zout en peper toe. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens suiker en honing toe, roer goed door tot alles is opgenomen en de ui een glazige glans heeft.
  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne plak en snijd hier vijf cirkels uit met een diameter van ongeveer 5 centimeter.
  • Leg de gekarameliseerde ui in het midden van de bladerdeegcirkels. Houdt de rand van de cirkels vrij.
  • Brokkel de geitenkaas over de ui en breng op smaak met oregano.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de warme oven tot het bladerdeeg knapperig is.

Curry bakbanaan met mozzarella

  • Snijd de bakbanaan in kleine stukjes.
  • Hit een koekenpan op met olijfolie en bak de bananenstukjes in de olie.
  • Voeg zout, peper, curry, ketjap manis en tomatensaus toe en roer goed door elkaar tot een egale saus.
  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne vierkante plak.
  • Schep de saus op het bladerdeeg.
  • Versnipper de mozzarella over de vulling.
  • Rol het bladerdeeg vervolgens op tot een dikke sigaar.
  • Bestrijk met een geklutst ei.
  • Leg het sigaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten knapperig en gaar in de hete oven.
  • Garneer met fijngehakte selderij en snijd in 5 stukken.

Rozemarijn pompoen met feta

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenstukjes met de rozemarijn.
  • Voeg overige kruiden toe en roer goed door.
  • Laten de pompoenblokjes afkoelen.
  • Snijd de feta in blokjes en roer door de afgekoelde pompoen.
  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne plak en snijd er vijf cirkels uit met een diameter van 6,5 centimeter.
  • Vul één helft van de cirkels met de vulling en vouw dicht.
  • Duw de randen goed aan en bestrijk met geklutst ei. Strooi de sesamzaadjes op de rand.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot knapperig en gaar.

Peer met blauwe kaas

  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne langwerpige plak.
  • Snijd de peer in flinterdunne schijfjes en leg deze op het bladerdeeg.
  • Verkruimel de blauwe kaas over de peer.
  • Knijp de walnoten een beetje fijn en strooi deze, samen met zeezout en chiliblokken over de blauwe kaas.
  • Rol het bladerdeeg op tot een dikke ‘sigaar’ en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter dikte.
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in ongeveer 20-25 minuten knapperig in de hete oven.

Garnering

  • Met de ingrediënten kunt u zelf het eindresultaat garneren.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.