E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dobos Torta fordított

Annemarie

Recept van
Annemarie

Taart
(8) reviews

Ingrediënten

Laagjes biscuit

  • 80 gram gesmolten boter
  • 8 eieren
  • 160 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 10 gram cacao
  • snufje zout

Karamelganache

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram suiker
  • 200 gram room

Witte chocolade botercrème

  • 250 gram chocoladedruppels wit
  • 350 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram poedersuiker

Karamel topping

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram boter

Garnering

  • 100 milliliter Baileys
  • 200 gram hazelnoten zonder vel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Trek 6 cirkels met een diameter van 24 centimeter op twee of drie stukken bakpapier. Bekleed bakplaten hiermee.
  • Leg een taartring met een diameter van 24 centimeter klaar.

Laagjes biscuit

  • Smelt boter en laat enigszins afkoelen.
  • Klop eieren en suiker tot een witte luchtige massa.
  • Zeef bloem en cacao boven een kom en voeg het zout toe. Zet apart.
  • Voeg gesmolten boter toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Voeg bloemmengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Verdeel het beslag in 6 delen.
  • Schenk het beslag in de cirkels op het bakpapier en spreid uit tot cirkels die net iets groter zijn dan die op het papier.
  • Bak de biscuits in ongeveer 5 minuten gaar. Haal direct uit de oven en druk met de taartring een mooie cirkel met een diameter van 24 centimeter uit het biscuit. Helaas met de overige biscuits.
  • Bestuif de cirkels met bloem zodat ze niet plakken.

Karamelganache

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Maak een droge karamel: doe suiker in een pan en laat karamelliseren.
  • Blus af met slagroom zodra de karamel een mooie reebruine kleur heeft. Beweeg de pan tot een mooie egale massa ontstaat.
  • Voeg dan de chocolade toe en roer tot een mooie gladde karamelganache.
  • Laten afkoelen in de koelkast tot gebruik.

Witte chocolade botercrème

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter tot een wit en luchtig mengsel.
  • Zeef de poedersuiker, voeg de helft toe aan de boter en klop weer luchtig.
  • Voeg de 2e helft van de poedersuiker toe en klop weer tot een mooie luchtige massa.
  • Voeg de afgekoelde witte chocolade toe en mix glad.
  • Doe een beetje in een spuitzak met een spuitmondje van ongeveer 0,5 centimeter.
  • Zet opzij.

Karamel topping

  • Maak een droge karamel: laat suiker in een pannetje karamelliseren.
  • Kies de mooiste biscuitlaag en giet de karamel in een dunne laag over de biscuit. Smeer glad met een spatel.
  • Vet een koksmes in met boter en maak lichte inkervingen. Snijd de plak in 12 punten en leg de stukken apart. Laat afkoelen. Spuit vervolgens dopjes botercrème op de lange en korte kant van de afgekoelde punten.

Garnering

  • Leg een taartkarton op het werkblad en zet de ring van de springvorm er op.
  • Leg een biscuitlaag in de ring. Dit is de bodem van de taart.
  • Spuit hier een laag botercrème op, dek af met een biscuitlaag en vervolgens de karamelganache. Bouw de taart zo laag voor laag op.
  • Verwijder de taartring en smeer de taart volledig af met de witte chocoladebotercrème.
  • Spuit 12 doppen karamelganache op de taart en druk hier een hazelnootje in.
  • Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
  • Zet de punten karamelbiscuit schuin tegen de ganachedoppen.
  • Spuit eventueel in het midden nog een rozet met ganache en garneer met een hazelnoot.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.