Bakgereedschap
- 4 vierkante bakblikken van 20 x 20 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Rasp
- Citruspers
- Garde
- Suikerthermometer
- Spuitzakken
- Glad spuitmondje
- Vierkant uitsteekring van 6 centimeter
- Vierkant uitsteekring van 12 centimeter
- Handmixer met garde
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 200 graden op boven- en onderwarmte.
- Bekleed de bakblikken met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Genoise biscuit
- Maak dit recept in 2 keer vanwege de hoeveelheid.
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten stijf en schuimig op hoge stand. Voeg eetlepel voor eetlepel de fijne suiker toe tijdens het mixen.
- Doe 1 voor 1 de eidooiers erbij op middelhoge stand.
- Voeg de kleurstof erbij tot de gewenste kleur. Geef het tweede beslag een andere kleur.
- Zeef de patentbloem en maïzena boven het beslag en spatel luchtig.
- Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
- Doe de gesmolten boter erdoor en spatel luchtig, totdat alles is opgenomen.
- Verdeel het beslag over de bakblikken en bak de biscuits gaar in 30 – 35 minuten.
Roomkaas lemon curd
- Verwarm de citroensap en -rasp met de boter, suiker en eidooiers.
- Blijf goed roeren met een garde tot het mengsel vladikte heeft. Let op dat het niet te warm wordt, anders krijg je roerei.
- Laat de lemon curd afkoelen.
- Mix 250 gram lemon curd met de roomkaas zet weg tot gebruik.
Roomkaas sinaasappel curd
- Verwarm de sinaasappelsap en -rasp met de boter, suiker en de eidooiers.
- Blijf goed roeren met een garde tot het mengsel vladikte heeft. Let op dat het niet te warm wordt, anders krijg je roerei.
- Laat de sinaasappel curd afkoelen.
- Mix 250 gram curd met de roomkaas zet weg tot gebruik.
Macaronschelpen
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Meng de amandelmeel en de poedersuiker.
- Voeg de helft van de eiwitten en de zwarte kleurstof toe en mix tot een geheel.
- Kook 100 gram suiker en 30 milliliter water tot 118 graden.
- Klop de andere helft van de eiwitten in de keukenmachine op hoge stand als de suikersiroop 110 graden is.
- Verlaag de snelheid en giet de suikersiroop langzaam door het eiwit mengsel.
- Mix op hoge snelheid door tot de meringue kamertemperatuur is.
- Spatel de meringue door het beslag.
- Doe de macaronbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Spuit toeven van ø 2 centimeter op de bakplaat.
- Bak de macarons af in 16 minuten.
Witte chocolade ganache
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
- Verwarm de slagroom.
- Giet de warme slagroom over de witte chocolade, laat smelten en roer goed door.
- Laat afkoelen.
- Klop de witte chocolade ganache luchtig.
Opbouw
- Steek uit elk biscuit een kleiner vierkant van 12 centimeter. En daaruit weer een vierkant van 6 centimeter.
- Bouw een biscuitlagen om-en-om op met de verschillende kleuren biscuit.
- Verdeel over de eerste biscuit een laag lemon curd roomkaas.
- Leg hier weer een laag biscuit op, maar dan tegenovergesteld opgebouwd van de onderste laag.
- Verdeel hierover een laag sinaasappel curd roomkaas.
- Herhaal bovenstaande stappen. Sluit af met een laag biscuit.
- Smeer de taart strak af met de witte chocolade ganache.
- Plak de macaronschelpen als een dobbelsteen rondom de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.