Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 205ºC.
- Leg een bakvorm klaar met een diameter van 24 centimeter.
- Leg een hulstbladsteker klaar.
Basisdeeg
- Meng de bloem en het zout kort in de keukenmachine.
- Voeg de koude boter en het water toe en meng voor een halve minuut tot een korrelig deeg.
- Schraap het deeg van de wanden en meng nog eens 15 seconden kort door.
- Haal het deeg uit de kom. Druk plat, wikkel in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit, bekleed de bakvorm hiermee en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier over de bodem en vul met bakbonen.
- Bak de bodem goudbruin in ongeveer 20-25 minuten.
Pecannotenvulling
- Maal de pecannoten tot een fijne meel in de keukenmachine. Zet de machine uit zodra het meel wat begint samen te klonteren.
- Zeef het mengsel twee keer en maal de grote stukjes opnieuw in de keukenmachine.
- Voeg de poedersuiker toe en maal even door elkaar.
- Giet in een grote kom.
- Breng in een pan met dikke bodem op laag vuur onder voortdurend roeren de basterdsuiker, eierdooiers, maissiroop, honing, glycerine, kaneel en vanille-extract aan de kook tot een bleke lichte mix.
- Schenk dit over het pecanmeel en blijf roeren tot een mooie afgekoelde pasta.
- Rol uit tot een dunne ronde lap.
- Verwarm nog wat honing in een pannetje en smeer de taartbodem hiermee in.
- Verdeel de pecanvulling over de taartbodem.
- Laat een stukje vulling over voor de garnering.
Snijdbare pecantoffee
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak in grove stukjes.
- Verwarm in een pan met dikke bodem suiker, crème fraîche, golden syrup, ahornsiroop, gecondenseerde melk, boter, vanille-extract en het snufje zout. Roer tot de suiker is opgelost.
- Breng het mengsel aan de kook en hang een suikerthermometer in de pan. Laat ca. 15 minuten doorkoken tot 116ºC.
- Neem de pan van het vuur en schenk de toffee in een kom.
- Roer de gehakte pecannoten erdoor.
- Laat al kloppend met een pollepel tot lauwwarm afkoelen (duurt ca. 5 minuten). Blijf kloppen tot het mengsel dik en glad is, maar nog wel schenkbaar.
- Schenk dit over de pecannotenvulling.
Chocoladeganache
- Breng de slagroom met de suiker en de melk aan de kook en neem de pan van het vuur.
- Roer de chocolade erdoor tot een mooie gladde massa.
- Voeg in kleine hoeveelheden de blokjes boter toe en blijf roeren tot een gladde massa.
- Maak de taart af door de toffeelaag te bedekken met een goede laag chocoladeganache.
Decoratie
- Rol de overgebleven pecanvulling uit en steek er hulsblaadjes uit.
- Decoreer de taart met de blaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.