Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Staafmixer
- Bakvorm 12 x 12 centimeter
- Taartringen
- Pvc ring Ø 7 centimeter
- Pan
- Zeef
- Bakpapier
- Spatel
- Taartplateau
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuitbodem
- Scheid eieren en zeef bloem en maïzena.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken en voeg geleidelijk 200 gram suiker, vanillesuiker en zout toe.
- Klop vervolgens in een andere kom de eierdooiers luchtig en spatel deze door het eiwitmengsel.
- Volg met bloem en maïzena en spatel nogmaals luchtig door.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het beslag hierover.
- Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de biscuits in 8 minuten gaar.
- Haal de biscuits uit de oven en bestrooi met een beetje suiker.
Mangomousse
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees om de pit heen in stukken.
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
- Verhit een pan met de mango’s, suiker en laat 10 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de mango met een staafmixer.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan de mangopuree toe.
- Klop vervolgens 2 eiwitten stijf, voeg toe en spatel door.
- Voeg tot slot de mascarpone toe, spatel door en voeg citroensap naar smaak toe.
- Schep de mangomousse in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meringue
- Voeg eiwitten en suiker aan een mengkom toe en verwarm al mixend met de handmixer au bain-marie tot 40 graden.
- Klop vervolgens in de keukenmachine totdat het schuim is afgekoeld.
Garnering
- Hak de chocolade in kleine stukken en smelt in een kom au bain-marie tot 45 graden.
- Giet twee derde van de chocolade op een marmeren plaat uit, houd de chocolade in beweging met een paletmes en koel terug tot 27 graden.
- Doe de chocolade terug in de kom en meng met de overige chocolade.
- Leg een vel bakpapier klaar en verdeel er goudpoeder over. Giet de chocolade over het bakpapier, strijk uit en laat uitharden.
- Breek de chocolade, als deze hard is, in schotsen.
Afwerken/decoratie
- Snijd de biscuit over de breedte doormidden.
- Plaats een laag biscuit op het taartplateau, volg met een royale laag mangomousse en dek af met een laag biscuit.
- Smeer de taart af met de meringue en garneer met de gouden chocoladeschotsen en de gedroogde mangostukjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.