Bakgereedschap
- Hakmolen
- Staande mixer met toebehoren
- 1 kom om de zeef in te hangen
- Zeef
- Tulbandvorm van ø 25 centimeter
- Spuitzak
- Spuitmondje
- Satéprikker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
- Leg een theedoek in een zeef. Zet dat boven een bak en doe er de roomkaas met de Griekse yoghurt in. Vouw de theedoek dicht en zet het geheel in de koelkast.
- Vet de tulbandvorm in en bestuif hem met een beetje speltmeel.
Tulband
- Hak de wortel, appel en rode biet fijn in de hakmolen.
- Hak de walnoten in kleine stukjes.
- Klop de eieren met de suiker en de zout op.
- Smelt de roomboter en voeg deze toe aan het eimengsel.
- Voeg de meel en bakpoeder toe.
- Spatel tot slot de wortel, appel, rode biet, cranberries, walnoten en sinaasappelrasp door het beslag.
- Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in 50 – 60 minuten gaar. Controleer met een sateprikker de gaarheid.
Garnering
- Klop de uitgelekte yoghurt en roomkaas los met de poedersuiker en het citroensap.
- Doe de topping in een spuitzak met spuitmondje.
- Verdeel de topping over de tulband.
- Versier het geheel met sinaasappelrasp.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.