Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet 2 bakvormen met een diameter van 20 centimeter in met boter en bestuif met bloem.
Cake
- Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker en kaneelpoeder in een grote kom door elkaar.
- Roer eieren en olie door de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
- Voeg wortel, kokosrasp, walnoten en pompoenpitten toe en spatel door het beslag.
- Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten circa 30 minuten tot ze gaar zijn.
- Laat afkoelen op een rooster.
Frosting
- Mix roomboter en roomkaas in een staande mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige massa.
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
- Voeg het vanille extract toe.
- Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.
Samenstellen
- Leg een cake op een bord en smeer de helft van de frosting erop.
- Bedek met de tweede cake en smeer hier de andere helft van de frosting op.
Garnering
- Verdeel het fondant in twee ongelijke delen.
- Meng door het kleine deel de groene kleurstof en door het grote deel de oranje kleurstof.
- Pak een stuk van het oranje fondant en maak een bolletje.
- Rol het bolletje in een wortelvorm. Maak een kuiltje in de bovenkant van de wortel.
- Pak een stuk van het groene fondant en rol er een dunne sliert van.
- Snijd de sliert in stukjes. Plak een paar sliertjes aan de onderkant aan elkaar vast.
- Steek de bladeren in de kuil van de wortel.
- Decoreer de taart met de fondant worteltjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.