Deeg
- Meng gist en lauw water. Laat 1-2 minuten staan en roer vervolgens door tot gist is opgelost.
- Voeg lauwe melk toe en meng goed door.
- Meng bloem, boter, suiker, kardemom en zout tot een kruimelig deeg.
- Meng de eieren met het gistmengsel.
- Schenk het gistmengsel bij het kruimeldeeg en meng met een spatel tot het goed is gemengd.
- Kneed vervolgens tot een ruw deeg. Pak dit in in huishoudfolie.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak.
- Vouw in drie lagen door 1/3e deel van het deeg naar binnen te vouwen en vervolgens de andere buitenste kant over de twee lagen te vouwen (als een brief).
- Draai het een kwartslag en rol opnieuw uit. Vouw weer in drieën.
- Vouw in huishoudfolie en laat opnieuw 30 minuten rusten in de koelkast.
- Herhaal nog twee keer. Leg het deeg vervolgens ingepakt in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven alvast voor tot 185°C.
Rabarbervulling
- Maak de stronken rabarber schoon.
- Snijd de rabarber in gelijke stukjes.
- Doe de rabarberstukjes, het merg uit het vanillestokje en sinaasappelsap in een steelpannetje en breng aan de kook op laag vuur.Laat 10 minuten koken.
- Breng op smaak met kaneel en dadelsiroop.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes. Voeg toe aan het rabarbermengsel.
Bessenvulling
- Meng boter, beide suikers, eieren, fijngemalen amandelen, amandelmeel en cream cheese met elkaar in de mixer. Laat draaien tot alles goed is gemengd.
- Doe in een schaaltje en zet opzij.
- Besmeer uitgesneden deeg hiermee
- Leg daarop de bessen
- Plaats hier en daar een callet chocolade.
Spijsvulling
- Doe spijs, noten, abrikozen en lavendel in een keukenmachine met scherpe mesjes en meng door elkaar tot alles is gemengd.
Karamelsaus
- Laat suiker karamelliseren met water in een steelpannetje op laag vuur.
- Zodra dit een mooie bruine kleur heeft, voeg slagroom toe en klop goed door.
- Haal de pan van het vuur en klop als laatste de boter er door.
- Laat wat afkoelen.
Samenstellen van de deeghapjes
- Haal het deeg uit de oven en verdeel in drie gelijke delen.
- Rol een deel van het deeg uit tot een dunne plak.
- Snijd dit in 5 gelijke stroken.
- Verdeel het spijs over de stroken deeg.
- Rol ze op tot deegroosjes.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts een ei en bestrijk de roosjes hiermee.
- Zet in de koeling.
- Rol een tweede deel van het deeg uit tot een dunne plak.
- Druk hier 8 grote cirkels uit.
- Bestrijk de randen van 4 cirkels met het eimengsel.
- Strooi in het midden van de cirkel wat amandelschaafsel en spuit er vervolgens wat rabarbervulling op.
- Dek af met de andere deegcirkels en druk de randen goed aan.
- Bestrijk met het ei en zet in de koeling.
- Vorm van de derde deegbal een mooie slof en maak een gleuf in het midden.
- Spuit een laag amandelcrème in de gleuf.
- Bedek met bessen en pure chocolade.
- Bestrijk de rand van de slof met het eimengsel.
- Zet in de koeling.
- Bestrooi voor het bakken met basterdsuiker en amandelschaafsel.
- Bak alles in 20-25 minuten goudbruin. Haal de rabarber pastries iets eerder uit de oven.
- Laat alles afkoelen.
- Bedruppel de spijs pastries met wat abrikozenlikeur.
- Smelt de witte chocolade voor de slof au bain-marie.
- Giet in een klein cornetje en trek strepen over de slof.
- Decoreer de rabarber pastries met karamelsaus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.