Bakgereedschap
- Grote pan
- Suikerthermometer
- Keukenthermometer
- Kom
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- Plamuurmesje
- Bonbonvorm
- Deegroller
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (convectie) voor op 180 graden.
Nougatine
- Verdeel amandelschaafsel over 2 bakplaten, rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven en draai de platen halverwege om.
- Verhit en grote pan met suiker en glucose tot 175 graden.
- Voeg boter en zout toe en laat smelten/oplossen.
- Voeg vervolgens 750 gram van het geroosterde amandelschaafsel toe en meng goed.
- Verdeel het amandelmengsel over 4 vellen bakpapier, plaats daar weer een vel bakpapier op en rol met een deegroller de nougatine uit tot 4 plakken.
- Snijd de nougatine in 6 losse onderdelen voor een nougatine-kistje en laat uitharden.
- Smelt ondertussen de isomalt in een steelpan en laat iets verkleuren.
- Zet het kistje in elkaar en lijm de onderdelen met isomalt aan elkaar.
Ganache
- Hak de chocolade fijn en plaats in een kom.
- Verhit een pan met 75 gram water, whiskey en suiker en laat de suiker volledig oplossen.
- Schenk het suikerwater over de chocolade heen, meng goed en laat volledig oplossen.
Bonbons
- Tempereer de pure chocolade en giet over de bonbonvorm heen.
- Tik de vorm vervolgens een aantal keer op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen.
- Keer de vorm daarna om en laat de overtollige chocolade eruit lopen.
- Vul de vormpjes vervolgens voor drie vierde met ganache en plaats enkele minuten in de vriezer.
- Haal de vorm uit de vriezer en giet het restant van de chocolade over de vorm heen om de onderkant van de bonbons af te dekken.
- Schraap de bovenkant van de vorm met een plamuurmesje en plaats de bonbons in de vriezer.
- Tempereer de witte chocolade en schep in een spuitzakje met klein spuitmondje.
- Haal de bonbons uit de vorm en spuit met witte chocolade de Romeinse cijfers 1 tot en met 24 op.
Gesponnen suiker
- Verhit suiker, glucose en 150 gram water in een pan tot 160 graden.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Doop een vork in de pan en beweeg deze snel door de pan, zodat er suikerdraden ontstaan.
- Maak een losse prop van de suikerdraden en bewaar voor decoratie.
Afwerken/decoratie
- Bedek de bodem van het nougatkistje met de gesponnen suiker, volg met de bonbons en decoreer het kistje met zwarte kleurstof.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.