Bakgereedschap
- Handmixer
- Springvorm ø 20 centimeter (3x)
- Rasp
- Soeplepel
- Platte schalen
- Garde
- Eetbare stift
- Spuitzakken
- Spuitmondjes van ø 1 en ø 1,5 centimeter
- Gekarteld spuitmondje van ø 1 centimeter
- Siliconen matje (2x)
- Deegroller
- Cirkelvormige uitstekers van ø 9 en ø 3 centimeter
- Lege keukenrollen
- Thermometer
- Taartkarton van ø 20 centimeter
- Lollystokje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvorm(en) van ø 20 centimeter in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg 2 losse vellen bakpapier klaar.
- Leg 2 spuitzakken met een rond spuitmondje van ø 1 en ø 1,5 centimeter klaar.
- Rasp de citroenen.
- Week de gelatine in koud water.
- Teken/print een sjabloon voor de ouwel vleugels.
- Leg twee siliconen bakmatjes klaar.
- Leg een aantal lege keukenrollen klaar.
Cake
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en het zout.
- Voeg de karnemelk en het ananassap samen.
- Mix de boter en de suiker luchtig in ongeveer 5 minuten.
- Voeg het eiwit in twee delen toe tot het volledig gemengd is.
- Voeg het vanille-extract en de sour cream toe.
- Voeg nu om en om een deel van het bakmeel en een deel van het karnemelk-ananasmengsel toe. Begin en eindig met het bakmeel.
- Verdeel het beslag in 3 gelijke delen.
- Stort elk deel in een springvorm van ø 20 centimeter en bak 25 tot 30 minuten in de oven.
- De cake is gaar wanneer de zijkanten loskomen van de bakvorm en de cake terugveert wanneer je er lichtjes op drukt.
Kokosvulling
- Breng de slagroom, suiker, citroenrasp, maïzena en kokos aan de kook.
- Laat op middelhoog vuur 5 minuten zachtjes doorkoken. Blijf roeren.
- Schep een soeplepel van het slagroom-mengsel bij de eidooiers en mix met een garde.
- Giet terug bij de rest van het slagroom-mengsel en kook nog 4 minuten.
- Haal de pan van het vuur.
- Snijd de boter in blokjes en roer door de room totdat ze helemaal gesmolten zijn.
- Giet in een platte schaal, bedek met folie en laat afkoelen.
Bananenslagroom
- Klop de slagroom op met 2 eetlepels suiker tot yoghurtdikte.
- Pureer de bananen met 2 eetlepels suiker.
- Knijp de gelatine uit en verwarm op laag vuur tot de gelatine gesmolten is.
- Klop de banaan door de slagroom.
- Giet langzaam, terwijl je blijft kloppen, de vloeibare gelatine bij het mengsel.
- Schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje van ø 1 centimeter.
Botercrème
- Mix op hoge snelheid de eidooiers, suiker, citroenrasp en -sap au bain-marie totdat het mengsel verdubbeld is en er een lint op het oppervlak blijft liggen wanneer je de garde optilt.
- Haal van de au bain-marie en klop op lage snelheid de poedersuiker er doorheen.
- Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid.
- Voeg lepel voor lepel de boter toe en klop door tot deze volledig is opgenomen.
- Gebruik de botercrème op kamertemperatuur.
Craquelin
- Mix de roomboter met de basterdsuiker romig.
- Meng het bloem er doorheen. Stop direct met mengen als de bloem is opgenomen.
- Druk het deeg plat tussen 2 vellen bakpapier en leg het minstens een half uur in de koeling.
Soesjes
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Zeef de bloem met het zout.
- Verwarm het water, de melk en de boter in een pan totdat de boter gesmolten is.
- Haal van het vuur af en voeg in één keer de bloem erbij en roer goed door.
- Plaats de pan terug op laag vuur om de massa gaar te maken. Blijf op hoog tempo doorroeren.
- Wanneer deeg loskomt van de rand van de pan, doe je het deeg in een kom.
- Roer er één voor één de eieren er doorheen totdat het een mooi soepel beslag vormt.
- Giet het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje van ø 1 centimeter.
- Spuit 12 bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Steek rondjes van ø 3 centimeter uit het craquelin deeg.
- Leg op elk soesje een rondje.
- Bak in ongeveer 25 tot 27 minuten goudbruin.
Ouwel
- Knip 4 vleugels uit. Plak er 2 op elkaar met een klein beetje water.
Isomalt vorm
- Smelt de isomalt.
- Haal van het vuur af wanneer de korrels volledig gesmolten zijn.
- Giet 3/4e uit op een siliconen mat.
- Giet de rest op een andere siliconen mat voorzichtig in een cirkel van ongeveer ø 10 centimeter en druk er een lollystokje in.
- Plak hier links en rechts de vleugels op.
- Beweeg de siliconen mat met het meeste isomalt voorzichtig heen en weer om hem iets uit te laten lopen.
- Leg na ongeveer 5 minuten de siliconen mat over lege keukenrollen zodat er golven ontstaan.
- Zet weg en laat beide matten uitharden.
- Wanneer de isomalt hard is geworden kun je voorzichtig de siliconen mat verwijderen.
Fondant
- Rol het fondant tot 2 millimeter dikte.
- Steek met een uitsteker een cirkel van ø 9 centimeter uit.
- Teken hier met eetbare stift een uurwerk op.
- Leg de vleugels op de isomalt lolly.
- Plak het uurwerk er overheen.
- Steek nog 12 cirkels van ø 3 centimeter uit het fondant.
- Teken hierop de cijfers 1 tot en met 12.
Karamel
- Verwarm de suiker in een steelpan tot 175 graden.
- Haal van de warmtebron af en laat iets afkoelen.
Opbouw
- Leg een cake op een taartkarton van ø 20 centimeter.
- Spuit een ring botercrème op de cake.
- Vul op met kokosvulling.
- Schep daar het vruchtvlees van 4 passievruchten op.
- Leg hier de volgende cake op.
- Spuit ook hier een ring botercrème op en vul dit weer met kokosvulling.
- Lepel hier de andere 4 passievruchten op uit.
- Plaats hierop de laatste cake.
- Smeer de taart af met botercrème en bedek met kokosrasp.
- Vul de soesjes met de bananenslagroom.
- Doop ze in de karamel en plaats 12 soesjes op de taart in een ring langs de rand van de taart.
- Plak de rondjes fondant met de nummers 1 tot en met 12 op de soesjes.
- Plaats het isomalt figuur op de taart tussen de soesjes.
- Steek de klok met vleugels in de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.