Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakvorm van ø 22 centimeter
- Bakpapier
- Bakplaat
- Rasp
- Zeef
- Staafmixer
- Hakmolen
- Vershoudfolie
- Taartzaag
- Taartrooster
- Thermometer
- Marmeren plaat
- Spuitzakken
- Bakkwast
- Kartonnen vel
- Acetaatfolie
- Spuitmondje 2D
- Saffraanmolen of koffiemolen
Voorbereiding
- Zorg dat alle ingrediënten, behalve de slagroom en het fruit, op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten schuimig en voeg geleidelijk de suiker, het zout en de geraspte citroen toe.
- Klop verder tot stijve pieken.
- Zet de mixer wat zachter en voeg de eigelen geleidelijk toe, zet de mixer uit zodra ze zijn opgenomen.
- Spatel de gezeefde bloem, maïzena en gemalen kardemom door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de biscuits in 25-30 minuten gaar.
Trempeersiroop
- Verwarm de suiker en het water, totdat de suiker volledig is opgelost.
- Haal van het vuur en voeg het rozenwater en de vanille aroma toe.
- Laat de siroop afkoelen.
Vulling 1
- Maak een papje van een scheutje melk en de custardpoeder.
- Verwarm de rest van de melk samen met de gemalen saffraan, suiker, vanillesuiker en het opengesneden en leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
- Giet een deel van de verwarmde melk bij het custardpapje en roer door met een garde.
- Giet weer terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook voor zo’n 2 minuten.
- Stort de banketbakkersroom op een grote bakplaat en dek af met plasticfolie.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom stijf.
- Klop de afgekoelde banketbakkersroom door en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Aardbeienjam
- Verwarm de aardbeien samen met de geleisuiker in een pan en kook voor een paar minuten.
- Pureer ze met een staafmixer fijn.
- Stort op een platte schaal, dek af met plasticfolie en laat dit afkoelen.
Gekarameliseerde noten
- Hak de pistachenoten grof.
- Meng ze met de suiker en het eiwit en verdeel dit over de bakplaat.
- Bak de nootjes in 10-15 minuten (op 165 graden), schep af en toe om.
- Laat afkoelen.
- Vermaal tot fijnere stukjes.
Vulling 2 + rozetten
- Klop de slagroom stijf samen met de suiker.
- Voeg de vanille aroma toe en meng tot een geheel.
- Schep een deel in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Chocolade vlinders
- Tempereer de chocolade (au-bain marie verwarmen tot 45 graden, ⅔e koelen naar 29 graden, toevoegen aan ⅓ en verwerken op 32 graden.)
- Spuit vlinder vleugels op een stukje acetaatfolie en laat hard worden.
- Spuit lichaampjes tussen 2 vleugels en plaats ze tussen gevouwen karton, zodat je 3D vlinders krijgt.
- Laat hard worden in de koelkast tot gebruik.
Fruit
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Halveer de frambozen.
Afsmeren
- Klop de slagroom samen met de suiker net niet stijf.
- Voeg de vanille aroma toe en meng tot een geheel.
Opbouwen
- Snijd de biscuits in lagen van 3 centimeter.
- Leg een biscuit op de bodem, trempeer met siroop, strijk daarover aardbeienjam, vul met vulling 2 en verdeel er wat gesneden fruit over.
- Dek af met een biscuit, trempeer ook deze met siroop, verdeel daarover banketbakkersroom en fruit.
- Herhaal bovenstaande tot je alle lagen hebt opgebouwd.
- Smeer de taart af met de slagroom.
- Spuit rozetten op de bovenkant van de taart met de slagroom in de spuitzak.
- Garneer de taart met de chocoladevlinders, fruit, saffraan, roosjes, kardemompeulen en fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.