Bakgereedschap
- Tulbandvorm van ø 23 centimeter
- Steelpan
- Rasp
- Foodprocessor
- Staande mixer met toebehoren
- Huishoudfolie
- Staafmixer
- Rooster
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden met boven- en onderwarmte.
- Laat de dadels wellen in het kokende water.
- Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.
Notenspijs
- Hak de notenmix met de suiker fijn in de foodprocessor.
- Klop het ei los en voeg het toe aan het noten-suikermengsel.
- Maal door tot een homogene massa.
- Kneed de notenspijs daarna nog even door met je handen.
- Maak een plat vierkant van de spijs, wikkel het in folie en zet weg tot gebruik.
Cake
- Meng de basterdsuiker, boter, citroenrasp en zout.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
- Pureer ondertussen de gewelde dadels in het water.
- Voeg de dadels toe aan het beslag en mix tot een geheel.
- Meng ook de bloem, bakpoeder en kruiden door het beslag.
- Giet de helft van het beslag in de tulbandvorm.
- Haal de notenspijs uit de koelkast en maak rollen van ø 2 centimeter.
- Leg de rolletjes in het midden van het cakebeslag. Zorg dat je de hele tulband rond vult.
- Giet de rest van het beslag in de tulbandvorm.
- Doe de cake in de oven en bak hem in 35-40 minuten gaar.
- Stort de tulband voorzichtig na het bakken op een rooster en laat afkoelen.
Witte chocolade ganache
- Verwarm de slagroom tot het kookpunt.
- Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete slagroom over de witte chocolade.
- Roer tot alle chocolade is gesmolten.
- Laat de ganache iets afkoelen tot een dikke saus en giet dit over de tulband.
Decoreren
- Hak de walnoten in grove stukken en verdeel het over de tulband.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.