Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Hakmolen
- Madeleine bakvorm
- Bakpapier
- Deegroller
- Fondant smoother
- Piepschuim ei
- Blauw en groen papier
- Lange satéprikkers
- Rasp
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Vet de madeleinevorm goed in.
- Vouw van blauw papier een pauwenhoofd.
- Vouw van groen papier een mooie waaier voor de staart.
Madeleines melomakarona
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker tot een schuim in 5-8 minuten.
- Zeef de bloem en bakpoeder en spatel door het eimengsel.
- Hak de walnoten fijn.
- Voeg de noten, kaneel, kruidnagel en sinaasappelrasp toe.
- Voeg de honing en de gesmolten boter toe.
- Voeg ook de sinaasappelsap toe.
- Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag.
- Vet de vorm voor 10-15 minuten in de koelkast.
- Bak de madeleines in 7-8 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Madeleines pistache-rozenwater
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker tot een schuim in 5-8 minuten.
- Zeef de bloem en bakpoeder en spatel door het eimengsel.
- Voeg de pistache pasta toe en meng.
- Voeg de gesmolten boter toe.
- Voeg tot slot het rozenwater toe.
- Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag.
- Vet de vorm voor 10-15 minuten in de koelkast.
- Bak de madeleines in 7-8 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Decoratie
- Hak de pistache- en walnoten grof.
- Smelt de pure en witte chocola.
- Doop de melomakarona madeleines met de schelp-kant in de pure chocolade.
- Doop ze voor 1/3e in de walnoten en laat uitharden.
- Doop de pistache madeleines met de schelp-kant in de witte chocolade.
- Doop ze voor 1/3e in de pistachenoten en laat uitharden.
Opbouw
- Rol de rolfondant uit en bekleed het piepschuim ei ermee.
- Steek het pauwenhoofd aan de voorkant in de bol en de groene staart in de achterkant.
- Rijg de madeleines om-en-om aan lange satéprikkers, 5 per stokje.
- Steek de madeleine stokjes voor de groene staart in het piepschuim ei.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.