Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Bruineer de nootjes voor de garnering, laat afkoelen en hak fijn.
- Laat lavendel (hoeveelheid naar eigen smaak) uit de botercrème trekken in de 250 milliliter slagroom.
Soezenbeslag
- Let op: roer bij het maken van het beslag uitsluitend met een houten lepel in de pan.
- Doe melk, water, boter, suiker en zout in een steelpan en breng aan de kook.
- Zeef de bloem boven een beslagkom.
- Haal de pan van het vuur en voeg alle bloem toe. Roer stevig door tot een bal.
- Zet de pan terug op het vuur en kook 1-2 minuten door.
- Haal de pan van het vuur en laat deegbol in een kom glijden.
- Voeg een voor een eieren toe en roer stevig door totdat een glad beslag ontstaat.
- Doe in een spuitzak.
- Spuit op een ovenplaat grote soezen en op de andere kleine soezen. Zorg dat u net zoveel grote als kleine soezen hebt.
- Klop de eidooier even op met wat water en bestrijk de soezen hiermee.
- Maak met een natte vinger de soezen bovenop mooi glad.
- Bak af in 20-30 minuten, de kleine soezen moeten korter bakken dan de grote soezen. Houdt ze goed in de gaten, de bodem kan ineens snel donker worden.
- Als de soezen te hard bakken, verlaag de temperatuur naar 190˚C.
- Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Koffiebanketroom
- Meng dooiers met maïzena en een scheutje koude melk.
- Kook de rest van de melk met slagroom, suiker en koffie.
- Meng een klein beetje van de hete vloeistof met de eidooiers.
- Giet het eimengsel in de pan en kook al kloppend tot een stevige crème.
- Laat afkoelen.
Botercrème
- Klop de boter en suiker heel luchtig.
- Voeg de helft van de afgekoelde koffiebanketroom toe en roer goed door elkaar. Doe in een spuitzak.
- Verdeel de overige koffiebanketroom in vier gelijke delen. Hier maakt u vier verschillende vullingen van.
- Verwijder de lavendel en klop de lavendelslagroom stijf met wat suiker.
- Meng een vierde deel van de koffiebanketroom met de lavendelroom.
- Snijd de vijgen in kleine stukjes en meng door de lavendel-koffiecrème. Doe in een spuitzak.
- Meng een vierde deel koffiebotercrème met de frambozen. Doe in een spuitzak.
- Breng het derde deel op smaak met klein gesneden kersen. Doe in een spuitzak.
- Breng het laatste deel op smaak met hazelnootpaté. Doe in een spuitzak.
Samenstelling
- Vul een grote soes met de lavendel-koffiebotercrème.
- Vul een grote soes met de frambozen-koffiebotercrème.
- Vul de laatste grote soes met de kersen-koffiecrème.
- Vul de kleine soezen met de hazelnoot-koffiecrème.
- Smelt witte chocolade au bain-marie.
- Dompel de kleine soezen door de gesmolten chocolade.
- Smelt wat koffieboontjes door de overgebleven witte chocolade.
- Haal de grote soezen door de koffiechocolade.
- Stapel de kleine soezen op de grote soezen en zet op een serveerschaal.
- Decoreer met de fijngesneden nootjes.
- Spuit de eerste botercrème (zonder vulling) als kraag op de rand tussen de grote en kleine soezen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.