Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Marmeren plaat
- Blender
- Verfkwast
- Verfblik op standaard om in de taart te steken
- 3 springvormen ø 20 centimeter
- Bakpapier
- Bakkwast
- Thermometer
- Spuitzakken
- Zeef
- Acetaatfolie vellen van 30 x 30 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Bekleed de springvormen met bakpapier en vet ze in.
Cakes
Tip: Maak het beslag in 3x in verband met de hoeveelheid.
- Klop de eieren met de suiker schuimig.
- Zeef en spatel de droge ingrediënten door het beslag.
- Verdeel over de springvormen.
- Bak de cakes in 45 minuten gaar.
Abrikozenjam
- Maak de abrikozen schoon en pureer ze kort in de blender.
- Doe in een pan met de suiker een kook dit 1 minuut goed door.
- Laat afkoelen in de koelkast.
Penseelstreken
- Smelt de chocolade tot 40 graden en voeg de kleurstoffen toe.
- Stort ⅔ van de chocolade op een marmeren plaat en tempereer deze.
- Voeg het koude deel weer bij het warme deel, laat afkoelen tot 29 graden.
- Leg een eetlepel chocolade op een vel acetaatfolie en maak met een zachte schilderskwast in een vloeiende beweging een brush stroke.
- Leg dit in de koelkast en herhaal tot je genoeg hebt.
Ganache
- Hak de chocolade fijn.
- Meng de melk en de honing en warm deze op tot het kookpunt.
- Giet de warme melk bij de chocolade, laat een minuut staan.
- Roer glad met een garde en voeg de boter en eventueel de kleurstof toe.
Botercrème
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat weer afkoelen tot 30 graden.
- Breng de suiker met het water aan de kook tot 118 graden.
- Klop de eieren stevig op.
- Giet de suikersiroop in een dunne straal bij de opgeklopte eieren. Blijf doorkloppen tot het mengsel stevig en koud is.
- Voeg lepel voor lepel de boter toe, wacht steeds tot de vorige is opgenomen.
- Klop tot een geheel.
- Voeg tot slot de chocolade toe en klop deze zo kort mogelijk door de botercrème.
Opbouw
- Snijd de cakes in 4 plakken.
- Besmeer alle plakken met abrikozenjam en stapel ze weer op elkaar.
- Besmeer de bovenkant van 2 cakes met ganache, houd genoeg ganache over voor de decoratie.
- Zet de cakes op elkaar en zorg dat je een rechte bovenkant overhoud.
- Smeer de taart rondom strak af met botercrème.
- Versier ⅔ van de taart rondom met de chocolade penseelstreken.
- Neem het verfblik en smeer de ganache over de binnenkant van het blik, zodat het lijkt of deze is leeggelopen.
- Steek het blik in de taart en schenk de rest van de ganache over de taart.
- Maak een drip aan de voorkant zodat het lijkt alsof de taart overstroomt.
- Presenteer de taart op een mooi plateau.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.