Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mal
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plaatbiscuit
- Begin met het maken van de plaatbiscuit. Klop eieren op met suiker en spatel de overige ingrediënten erdoor.
- Strijk deze dun uit op het bakpapier.
- Bak deze kort af op 180 graden en snijd hem op maat van de mal.
Chocoladecremeux
- Maak de cremeux maken door de eidooier met de slagroom en de glucose te verhitten tot 80 graden.
- Voeg de gelatine, chocolade calettes, cacaopoeder en de espresso toe.
- Zet het geheel koel weg.
Chocolademousse
- Maak de chocolademousse door de custard met de twee eidooiers en de melk te verhitten en 1 minuut te laten doorkoken.
- Voeg de gelatine en dan de chocolade toe.
- Klop de eiwitten met suiker zeer stijf.
- Klop de slagroom en spatel alles door elkaar samen met de espresso en het zout.
- Zet het geheel koel weg.
Afwerken/decoreren
- Tempereer de chocolade en bestrijk de mal er 2 keer mee.
- Bestrijk het biscuitdeeg met de cremeux.
- Laat dit in de vriezer stollen.
- Verdeel de chocolademousse in het stammetje.
- Leg de biscuitrol erin.
- Strijk het af met chocolademousse en laat het in de vriezer opstijven.
- Haal de buche uit de vriezer en bekwast de afgeplatte delen met cacaopoeder.
- Maak van de resterende chocolade bladdecoraties.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.