Deense deeg
- Doe bloem, suiker, zout, melk en gist in een grote kom en voeg vervolgens geklutste eieren toe.
- Kneed tot een stevig deeg.
- Voeg 80 gram boter toe en kneed tot een mooi glad en elastisch deegbal. Wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol uit tot een dunne rechthoek.
- Boetseer 250 gram koude boter tot een tegel van ongeveer 15×15 centimeter en leg in het midden van de deeglap. Vouw het deeg over de boter.
- Draai het deeg een kwartslag en rol uit in de lengte tot een dikte van ongeveer 7 millimeter.
- Vouw het uitgerolde uit opnieuw op: vouw de onderste helft tot twee derde om en vouw vervolgens de bovenste helft over het midden tot aan de onderste omgevouwen helft.
- Vouw het geheel nogmaals om zodat er 4 lagen ontstaan. Leg ongeveer 20 minuten koud.
- Na koeling het deeg weer een kwartslag draaien en wederom uitrollen tot een laag van ongeveer 7 millimeter. Vouw op dezelfde manier in vier lagen.
- Koel opnieuw 20 minuten.
- Verdeel het deeg in drie gelijke delen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
De broodjes met opgeklopte vanille ricotta, frambozen en bosbessen
- Verdeel een deegbal in vier kleine balletjes en bol op.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk met geklutst ei en strooi cacaonibs er over.
- Bak ongeveer 15 minuten in de warme oven. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Meng ricotta, suiker en vanille en klop op.
- Snijd de broodjes doormidden.
- Bestrijk met ricottamengsel. Verdeel frambozen en bosbessen over het ricottamengsel. Dek af met de bovenkant van het broodje.
De gevouwen vierkantjes met kokos-amandelpasta en mango
- Rol een derde deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd er 4 vierkantjes van 10×10 centimeter uit.
- Snijd de mango in kleine schijfjes.
- Meng amandelpoeder, poedersuiker, kokos, eidooier en melk goed door elkaar tot een pasta.
- Schep op ieder vierkantje 2 eetlepels amandelpasta. Vouw het dicht door alle uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
- Laat minimaal een uur rijzen.
- Leg op ieder envelopje een schijfje mango en druk licht aan.
- Leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten af.
- Haal uit de oven en verdeel wat kokosschaafsel over het mangoplakje.
- Laat afkoelen.
De koffiebroodjes met cranberries en paranoten
- Breng in een pan 400 ml melk met suiker al roerend aan de kook. Zodra het kookt, haal de pan van het vuur en zet opzij.
- Meng maïzena met resterende 100 ml koude melk en roer goed door. Voeg vervolgens eidooiers toe en klop goed door.
- Schenk een beetje hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet daarna alles terug in de pan.
- Zet de pan weer op een laag vuur en warm al roerende op. Laat het langzaam indikken.
- Haal dan de pan van het vuur en voeg boter en vanille-extract toe. Klop met een garde tot een gladde banketbakkersroom.
- Rol het laatste deel van het deeg uit tot een dunne rechthoek.
- Bestrijk het deeg met banketbakkersroom en verdeel cranberries en paranoten er over.
- Rol het deeg op tot een dikke sigaar. Leg 5 minuten in de vriezer.
- Snijd vervolgens in plakjes van zo’n 2,5 centimeter dik.
- Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk met een geklutst ei.
- Zet de bakplaat in de warme oven en bak in zo’n 15 minuten mooi bruin.
Garnering
- Met de ingrediënten kun je zelf het eindresultaat garneren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.