Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 22 centimeter in met boter en bestuif met bloem.
Cake
- Mix boter, suiker en zout goed door elkaar in een keukenmachine.
- Voeg een voor een eieren toe en klop iedere keer goed door.
- Zeef de bloem en cacao boven de schaal en vouw voorzichtig door het beslag.
- Doe de frambozen in een schaaltje en bestuif met een beetje bloem.
- Schenk de helft van het beslag in de springvorm. Leg de frambozen er overheen en schenk dan de rest van het beslag er over heen.
- Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven.
- Laat vervolgens goed afkoelen op een rooster.
- Verwarm de oventemperatuur naar 180°C.
Mascarpone crème chantilly
- Roer mascarpone en slagroom door elkaar. Schenk in een keukenmachine of gebruik een handmixer en klop het op tot het bijna stijf is.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Breng het mengsel op smaak met het vanillemerg, poedersuiker en whiskey. Klop vervolgens stevig.
- Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
Schotsen
- Smelt boter, bruine suiker en golden syrup samen in een pan op laag vuur.
- Zeef bloem boven een mengkom en voeg de vanille extract toe.
- Schenk het warme suikermengsel er bij en meng goed door.
- Leg een stuk bakpapier neer en schep het mengsel in hoopjes of strookjes op het papier. Bak de schotsen ongeveer 10 minuten in de warme oven.
- Laat ze even rusten en kneed de schotsen vervolgens snel in de gewenste vorm. Laat hard worden.
Samenstelling
- Decoreer de cake met toefjes mascarponecrème, schotsen en frambozen.
- Gebruik een scherp schilmes om chocoladekrullen te maken, doe dit direct boven de cake zodat u ze niet aan hoeft te raken (dan smelten ze direct).
- Bestuif de cake met cacaopoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.