Dadelkoekjes recept
- Doe de boter met de olie, suiker, het vanillemerg en oranjebloesemwater in een kom en mix dit totdat alles goed gemengd is.
- Voeg de bloem eraan toe en meng goed.
- Bedek het deeg met folie en laat het even in de koelkast rusten.
- Ontpit de dadels en leg ze in een stoompan om rustig te stomen, dit duurt ongeveer 30 minuten.
- Doe de geroosterde sesamzaadjes, nootmuskaat, het kaneelpoeder en oranjebloesemwater in een kom en kneed dit goed door elkaar.
- Weeg per koekje 35 gram deeg af en weeg 15 gram af van de dadelpasta.
- Rol het deeg met de vinger rustig in een langwerpige vorm uit.
- Rol een staaf van de dadelpasta en leg het in het deeg.
- Bedek de dadelpasta helemaal met het deeg en rol er een staaf van.
- Doe het deeg in de siliconen-vorm en maak 12 koekjes.
- Duw de koekjes in met een vinger zodat ze goed in de vorm passen.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Haal de dadelkoekjes door de poedersuiker.
- Doe dit voorzichtig zodat de koekjes goed bedekt worden met de poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.