Benodigdheden
- Foodprocessor
- Bakplaat
- Vershoudfolie
- Aluminiumfolie
- Keukenthermometer
- Pizzasnijder
- Taartrooster
- Bakkwast
- Bakvorm pie van ø 25 centimeter
- Kleine stervormige uitsteekvorm
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden convectie.
- Vet de bakvorm goed in.
Deeg
- Meng de bloem en de boter kort in een foodprocessor.
- Voeg de poedersuiker, sinaasappelrasp, citroenrasp, kruiden, zout en het vanillemerg toe aan het mengsel en mix weer kort .
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix kort tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg en laat het 5 minuten afkoelen in de vriezer.
Kruidenmix
- Roer alle kruiden door elkaar.
Vulling
- Snijd de dadels en abrikozen in blokjes.
- Schil en rasp de appel.
- Rasp en pers de citroen en de sinaasappel.
- Voeg het sap samen en meet daarna 150 milliliter af.
- Meng dit samen met de rest van de ingrediënten voor de vulling en de volledige kruidenmix in een kookpan.
- Laat het zo’n 10 minuten zachtjes inkoken.
- Verspreid de vulling over een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Opbouw
- Rol de helft van het deeg uit tot een plak van 1-2 millimeter dik.
- Bekleed de pie vorm hiermee.
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
- Verdeel de vulling over het deeg tot net onder de rand.
- Rol de rest van het deeg uit tot 1-2 millimeter dik.
- Steek sterretjes uit en snijd de rest in repen.
- Versier de bovenkant van de taart met een visgraatpatroon en sterretjes van deeg.
- Smeer af met wat losgeklopt ei en kristalsuiker.
- Bak de pie in ongeveer 30 minuten af.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster en haal vervolgens uit de vorm.
- Serveer op een taartplateau.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.