Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- Deegroller
- Liniaal
- Bakplaat (2x)
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Zeef
- Spuitzakken
- Spuitmondje gekarteld klein
- Spuitmondje rond van ø 3 millimeter
- Thermometer
Voorbereiding
- Leg een deegroller en een stuk huishoudfolie klaar.
- Verwarm de oven voor op 230 graden hetelucht.
- Week de gelatine in koud water.
Bladerdeeg
- Snijd de roomboter in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.
- Meng het zout door de bloem.
- Meng de roomboter door de bloem, kneed niet.
- Voeg het water in een keer toe.
- Maak een bal van het mengsel.
- Bebloem het werkblad.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 7 millimeter dikte.
- Vouw het deeg op in 3 keer.
- Draai het deeg een kwartslag en rol het nu in de andere richting uit.
- Vouw opnieuw in 3 delen.
- Leg 30 minuten in de koelkast.
- Herhaal het uitrollen, vouwen en koelen nog tweemaal.
- Rol het bladerdeeg uit tot 4 millimeter dikte op bakpapier.
- Prik gaatjes in het deeg en dek af met bakpapier
- Leg op een bakplaat en leg daar nog een bakplaat bovenop.
- Bak in 20-30 minuten gaar op 200 graden.
- Strooi er de laatste 5 minuten poedersuiker overheen, verwijder de bakplaat en laat karamelliseren, eventueel met brander.
- Laat het bladerdeeg afkoelen.
- Snijd het bladerdeeg in 24 plakken van 4,5 x 12 centimeter.
Passievruchtcurd
- Kook de passievruchtenpulp met het suiker en de citroensap.
- Klop de dooiers en het ei los.
- Giet een scheutje van de warme passievruchten bij de dooiers om familie te maken.
- Roer alles door elkaar en warm verder au bain-marie op tot de gewenste dikte.
- Giet het mengsel door een zeef.
- Roer de boter er in 4 delen door.
- Koel terug in de koeling.
- Doe in een spuitzak met een glad spuitmondje van ø 3 millimeter.
Banketbakkersroom
- Maak een papje van een scheutje melk, de eidooiers, suiker en custardpoeder.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Giet de helft van de warme melk bij de dooiers en roer goed door.
- Giet alles terug in de pan en kook het mengsel voor ongeveer 3 minuten tot het is ingedikt.
- Stort op een bord en dek af met huishoudfolie direct op de room.
- Laat het mengsel afkoelen.
Zwitserse room
- Klop 300 gram banketbakkersroom los met een garde.
- Klop de slagroom met de basterdsuiker op.
- Los de gelatine op met aanhangend vocht in een steelpan.
- Roer de gelatine door de banketbakkersroom.
- Voeg ook de sinaasappelrasp toe.
- Maak familie met slagroom en vermeng de rest van de slagroom met een spatel.
- Doe in een spuitzak met een klein gekarteld spuitmondje.
Samenstellen
- Verwarm de fondant tot 37 graden.
- Bedek 8 plakken bladerdeeg met fondant.
- Spuit mooie toefjes Zwitserse room op de bladerdeeg plakjes.
- Besprenkel met curd.
- Dek de eerste laag af met een tussenlaag bladerdeeg.
- Spuit opnieuw toeven Zwitserse room en curd en dek af met een fondantlaag.
- Decoreer met partje passievrucht.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.