Bakgereedschap
- Chopper
- Rasp
- Theezeefje
- Staande mixer met toebehoren
- Macaronmat
- Garde
- Bakplaat
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Spuitmondje van ø 9 millimeter
- Spuitmondjes van ø 6 millimeter (5x)
- Halve bolmatje
- Thermometer
- Cornetje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bitterkoekjes
- Maal de amandelen met poedersuiker in chopper fijn.
- Voeg amandelextract, zout, citroenrasp en eiwitten toe en maal tot soepel deeg.
- Doe het deeg in een spuitzak.
- Spuit doppen van 2-3 centimeter op de bakplaat (gebruik eventueel een macaronmat om gelijke grootte te spuiten).
- Bak de koeken in 12-17 minuten bruin.
- Laat de koeken afkoelen en haal ze van het bakpapier.
Banketbakkersroom
- Maak een papje van een scheutje melk, de eidooiers, suiker en custardpoeder.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Giet de helft van de warme melk bij de dooiers en roer goed door.
- Giet alles terug in de pan en kook het mengsel voor ongeveer 3 minuten tot het is ingedikt.
- Stort op een bord en dek af met huishoudfolie direct op de room.
- Laat het mengsel afkoelen.
Botercrème
- Laat de boter zacht draaien met de suiker.
- Voeg 300 gram banketbakkersroom toe en klop goed door.
- Verdeel de crème over 5 bakjes.
Smaakmakers
- Verwarm de aardbeien en haal ze door een zeefje. Meng door 1 bakje botercrème.
- Rasp de sinaasappel en meng met de kaneelpoeder. Meng door 1 bakje botercrème.
- Rasp en pers de citroen en meng met de vlierbessensiroop. Meng door 1 bakje botercrème.
- Rasp een gemberbolletje. Meng door 1 bakje botercrème.
- Meng 1-2 theelepels pistachepasta door 1 bakje botercrème.
- Doe elke crème in een aparte spuitzak.
- Spuit met een gladde spuitmond de crème in een halve bol op de bitterkoekjes.
- Zet de petit glace op zijn kop in een bolmatje.
- Laat afkoelen.
Glaceerfondant
- Verwarm de fondant tot 37 graden.
- Giet in 5 schaaltjes en breng 4 bakjes op kleur met de kleurstof.
- Doop de gebakjes in de fondant.
- Citroen-vlierbloesem in wit, aardbei in roze, sinaasappel-kaneel in oranje en gember in geel en pistache in groen.
- Laat de fondant opdrogen.
- Breng de chocolade op temperatuur.
- Doe de chocolade in een cornetje en versier de kleine gebakjes ermee.
- Werk af met decoraties van citroenschil, sinaasappelschil, pistachenootjes en aardbeien.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.