Bakgereedschap
- Bakplaat
- Dowels
- Taartkarton van ø 22 centimeter
- Foodprocessor
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Spuitzakken
- Suikerthermometer
- Staafmixer
- Pannenkoekenpan van ø 20 centimeter
- Soeplepel
- Uitsteekring ø 20 centimeter
- Zeef
- Acetaat folie 15 centimeter hoog
- Marmerplaat
- Paletmes
- Plamuurmes
- Bubbeltjesplastic
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bekleed de zijkant van de springvorm met acetaatfolie.
Pannenkoeken
- Smelt de boter.
- Mix de eieren, de gezeefde bloem, gesmolten boter, melk, suiker, een snufje zout met de staafmixer.
- Zorg dat alle klontjes zijn verdwenen.
- Verwarm een beetje bakmargarine in een pan.
- Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is.
- Draai de pannenkoek om en bak hem nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
- Je kunt ongeveer 20 pannenkoeken uit het beslag halen.
Crumble
- Mix de boter, suiker en zout kruimelig met de foodprocessor.
- Mix de bloem en kaneel kort mee.
- Hak de hazelnoten grof en meng deze door de crumble
- Verdeel de crumble op de bakplaat en bak voor 25 minuten.
- Schep tussendoor af en toe om.
Kaneel roomvulling
- Klop de slagroom stijf.
- Klop de roomkaas met poedersuiker en kaneel los.
- Spatel de slagroom erdoor.
- Zet koel tot gebruik.
Sinaasappelcurd
- Doe de eidooiers met de suiker, het sap en de rasp van de sinaasappels in een steelpan en roer door elkaar.
- Zet de pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook.
- Kook voor 5 minuten door en voeg in de laatste minuut de boter toe.
- Zodra het 5 minuten heeft gekookt en de boter is gesmolten haal je de pan van het vuur.
- Voeg de gelatine toe en laat opstijven in de koelkast.
Meringue swirls
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verdeel de suiker over de bakplaat met bakpapier.
- Bak de suiker 5 minuten tot de randen gaan smelten.
- Klop de eiwitten tot stijve pieken.
- Voeg de suiker lepel voor lepel toe.
- Voeg ook de kaneel toe.
- Klop het geheel 5 minuten door.
- Zet strepen bruine kleurstof aan de binnenkant van een spuitzak.
- Doe de meringue in de spuitzak.
- Spuit de schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze 30-40 minuten.
Garnering
- Tempereer de chocolade.
- Strijk de chocolade uit over bubbeltjesplastic.
- Laat opstijven.
Opbouw
- Snijd de pannenkoeken strak.
- Gebruik de springvorm om ze in op te stapelen.
- Begin met een pannenkoek, verdeel daarover een laag kaneel roomvulling en een laag crumble.
- Herhaal met een pannenkoek en verdeel daarover de curd.
- Herhaal bovenstaande stappen tot alle pannenkoeken op zijn.
- Gebruik dowels voor de stevigheid van de taart.
- Smeer de zijkanten af met de overgebleven roomvulling.
- Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Snijd de bubbel chocoladerepen op maat. 15 centimeter hoog en 5 centimeter breed.
- Plak ze tegen de zijkant van de taart.
- Garneer de taart met de meringue swirls, de kaneelstokjes en een plakje sinaasappel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.