E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Crumble met verse nectarines

Een heerlijke vruchtencrumble overgoten met romige vanillesaus. Lekker als toetje, of gewoon voor bij de koffie.

Anna

Recept van
Anna

Taart
(63) reviews

Ingrediënten

Crumble

  • 150 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 75 gram suiker
  • snufje zout
  • 8 nectarines
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • handje kokosrasp
  • handje amandelschaafsel

Vanillesaus

  • 125 milliliter slagroom
  • 125 milliliter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 0.5 vanillestokje (merg)
  • 4 eidooiers

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Vlaaivorm porselein, 22 centimeter
  • Hand- of keukenmixer

Voorbereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden hetelucht

Crumble

  • Zet de oven aan op 200 graden hete lucht.
  • Meng de bloem, boter, suiker en zout in een kom tot een kruimelig deeg.
  • Was de nectarines, verwijder de pit en snijd de nectarines in 8 partjes.
  • Smelt een klontje boter.
  • Bak hierin de nectarines goudbruin en voeg de honing toe.
  • Zet het vuur lager; de honing gaat karamelliseren en kan anders snel verbranden.
  • Verdeel de gebakken nectarines in een vlaaivorm.
  • Strooi het kruimeldeeg eroverheen.
  • Plaatst de crumble midden in de oven en bak circa 25 minuten.
  • Strooi de kokosrasp en amandelschaafsel eroverheen.
  • Bak in circa 5 minuten goudbruin.

Vanillesaus

  • Breng de slagroom, melk, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  • Splits de eieren; de eiwitten worden niet gebruikt.
  • Klop de eidooiers op met de rest van de suiker.
  • Schenk een beetje kokende melk op de eidooiers, roer dit goed door.
  • Schenk dit bij de rest van de melk in de pan.
  • Verwarm het geheel al roerende op laag vuur.
  • Zet alvast een kom met koud water klaar.
  • Zeef de vanillesaus boven een schaaltje.
  • Laat boven de kom met koud water afkoelen indien u het koud wilt serveren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.