Bakgereedschap
- Vlaaivorm porselein, 22 centimeter
- Hand- of keukenmixer
Voorbereiding
- Zet de oven aan op 200 graden hetelucht
Crumble
- Zet de oven aan op 200 graden hete lucht.
- Meng de bloem, boter, suiker en zout in een kom tot een kruimelig deeg.
- Was de nectarines, verwijder de pit en snijd de nectarines in 8 partjes.
- Smelt een klontje boter.
- Bak hierin de nectarines goudbruin en voeg de honing toe.
- Zet het vuur lager; de honing gaat karamelliseren en kan anders snel verbranden.
- Verdeel de gebakken nectarines in een vlaaivorm.
- Strooi het kruimeldeeg eroverheen.
- Plaatst de crumble midden in de oven en bak circa 25 minuten.
- Strooi de kokosrasp en amandelschaafsel eroverheen.
- Bak in circa 5 minuten goudbruin.
Vanillesaus
- Breng de slagroom, melk, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
- Splits de eieren; de eiwitten worden niet gebruikt.
- Klop de eidooiers op met de rest van de suiker.
- Schenk een beetje kokende melk op de eidooiers, roer dit goed door.
- Schenk dit bij de rest van de melk in de pan.
- Verwarm het geheel al roerende op laag vuur.
- Zet alvast een kom met koud water klaar.
- Zeef de vanillesaus boven een schaaltje.
- Laat boven de kom met koud water afkoelen indien u het koud wilt serveren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.