Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak een kegel van karton.
Soesjes
- Kook het water met de boter.
- Zeef de bloem.
- Voeg de gezeefde bloem in een keer toe aan het water/botermengsel en blijf roeren tot het beslag als een bal loslaat van de pan.
- Haal de pan van het vuur en doe de eieren er één voor één bij. Blijf continu goed roeren tot een glad beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit soesjes met een diameter van 2 centimeter op de bakplaat en bak ze af in ongeveer 8 minuten.
- Verlaag na 8 minuten de temperatuur van de oven naar 190 °C en bak nog 12 minuten. Let op dat ze niet aanbranden.
- Laat de soesjes afkoelen op een rooster.
Crème patissière
- Maak de roompoeder met een beetje melk aan.
- Breng de resterende melk met de suiker en vanillestokjes aan de kook.
- Voeg een scheutje hete melk toe aan het roommengsel, klop even door en schenk dan alles terug in de pan.
- Breng even aan de kook en stort het mengsel vervolgens op een schaal.
- Bedek met plastic folie en laat afkoelen.
- Klop de crème even op en doe in een spuitzak.
- Knip een klein gaatje in de onderkant van de soesjes en vul op met de crème.
Nougat
- Hak amandel in grove stukjes en rooster in een koekenpan.
- Breng suiker en water aan de kook.
- Voeg glucosesiroop toe en laat dit koken tot het een karamelkleur krijgt
- Voeg de amandelstukjes toe en roer goed door.
- Stort op een vel bakpapier en laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Rol het uit en snijd hier cirkels uit met een diameter van 30 centimeter. Steek ook 2 cirkels met een diameter van 10 centimeter uit en 2 halve maantjes ter garnering.
Karamel
- Suiker in water oplossen en aan de kook brengen.
- Roer hier vervolgens de glucosesiroop door.
- Zet het vuur lager en laat pruttelen tot er een blonde karamel ontstaat. Draai de pan af en toe om aanbranden te voorkomen.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Samenstellen
- Bekleed de kegel met aluminiumfolie.
- Plak met de karamel de soesjes aan elkaar vast en bouw de toren op rondom de kegel. Let op dat u de soesjes niet aan de aluminiumfolie plakt.
- Bouw de toren op en laat rusten om uit te harden.
- Verwijder de kegel uit de toren en plaats de soesjes op de nougatbodem.
- Garneer de top met nougatrondjes en halve maantjes.
- Klop de slagroom op met de poedersuiker en doe in een spuitzak.
- Spuit de slagroom langs de randen van de toren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.