Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak een kegel van karton om de toren mee op te bouwen.
Soezen
- Breng melk, water, boter en zout aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de bloem er in een keer door.
- Zet de pan terug op het vuur en laat het mengsel al roerend 1 à 2 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en roer 1 voor 1 de eieren erdoor.
- Vul een spuitzak met het mengsel en spuit kleine doppen op de beklede bakplaat.
- Bak de soesjes in 20 minuten gaar en goudbruin.
Banketbakkersroom
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan 450 gram melk met het vanillemerg en -stokje en 50 gram suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker, melk en het zout los en roer de custardpoeder erdoor.
- Schenk een scheutje hete melk over het eimengsel en roer met een garde goed door.
- Schenk alles terug in de pan en roer alles meteen weer goed door elkaar.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 2 minuten garen.
- Stort de banketbakkersroom op een plat bord en bedek met plasticfolie.
- Laat de banketbakkersroom goed afkoelen.
- Klop de slagroom op en meng hier de koele banketbakkersroom doorheen. Breng op smaak met amaretto.
- Doe in een spuitzak.
- Knip kleine gaatjes in de koude soesjes en vul met de room.
Karamel
- Kook van de suiker en het water al roerend een suikerstroop en voeg de glucose(stroop) toe.
- Houd de wand van het pannetje schoon met een nat kwastje.
- Haal de pan van het vuur als de stroop een temperatuur heeft van 155°C.
- Zet de pan 1 seconde in een laagje koud water om het kookproces te stoppen.
- Zet de pan in een bak met heet water en doop 1 voor 1 alle soesjes in de stroop en plak deze vlak naast elkaar tegen de koker aan en vorm een toren.
- Maak zodra de stroop verder is afgekoeld met behulp van 2 vorken suikerdraden rondom de croquembouche.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.