Benodigdheden
- Siliconen hartvorm
- Vershoudfolie
- Zeef
- Bakblik van ø 20 centimeter
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Hakmolen
- Glas
- Siliconen bakmat
- Keukenthermometer
- Bakplaat van 30×40 centimeter
- Brander
- Klein cakebord
Voorbereiding
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
- Bekleed de hartvorm met vershoudfolie.
- Bekleed het bakblik met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Crème brûlée
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Verwarm de slagroom samen met het vanillemerg en -stokje tot ongeveer 70 graden.
- Mix de eidooiers met de kristalsuiker en het zout.
- Voeg een deel van de warme slagroom toe aan de eidooiers en mix tot een geheel.
- Giet alles terug in de pan en verwarm het mengsel al roerend tot 84 graden.
- Haal van het vuur en laat afkoelen tot onder de 60 graden.
- Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door.
- Zeef het mengsel en plaats in de hartvorm.
- Laat de crème brûlée afkoelen in de vriezer.
Aardbeien vulling
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze fijn.
- Doe de kristalsuiker en maïzena in een pan.
- Voeg de gepureerde aardbeien toe en laat een minuut koken.
- Laat afkoelen tot onder de 60 graden en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
- Giet in de bakvorm van ø 20 centimeter.
- Laat afkoelen in de vriezer.
Glutenvrij hazelnootbiscuit
- Rooster de hazelnoten voor 10 minuten in de oven.
- Klop het eigeel, invertsuiker en 90 gram kristalsuiker stijf op hoge snelheid tot een witte massa.
- Zeef de rijstmeel en voeg het toe
- Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk 36 gram kristalsuiker toe.
- Spatel het eigeel door het eiwit.
- Smelt de karamelchocolade met de roomboter tot ongeveer 42 graden.
- Spatel de karamelboter door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakplaat.
- Hak de hazelnoten fijn en verdeel de stukjes over het biscuit.
- Bak af in 10-12 minuten.
- Laat afkoelen en snijd er een hart uit.
Vanillemousse
- Verwarm de melk, citroenrasp, vanillemerg en -stokje en de vanillesuiker.
- Meng de maïzena met de kristalsuiker en voeg het eigeel toe.
- Giet er een scheutje warme melk bij en mix tot een geheel.
- Giet terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
- Haal van het vuur en laat afkoelen tot onder de 60 graden.
- Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door.
- Voeg roomboter in blokjes toe. Roer tot alles is gesmolten.
- Giet op een bord, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom lobbig.
- Klop de vanilleroom los en spatel de slagroom erdoorheen.
Opbouw deel 1
- Haal de crème brûlée en aardbeien vulling uit de koeling.
- Plaats de crème brûlée op de aardbeien vulling en snijd op maat, zodat het in de hartvorm past.
- Bekleed de hartvorm opnieuw met vershoudfolie.
- Giet een deel van de mousse in de vorm, plaats hier de crème brûlée en aardbeien vulling omgekeerd op en duw het licht aan.
- Giet hier een deel van de mousse overheen en sluit af met een plak biscuit.
- Zorg dat de randen van de biscuit zijn bedekt met de mousse.
- Dek af met vershoudfolie en laat bevriezen.
Spiegelglazuur
- Verwarm de kristalsuiker, water en glucosestroop tot 105 graden.
- Doe de witte chocolade en gecondenseerde melk in een bakje en giet hier de warme suikersiroop overheen.
- Mix en laat afkoelen tot onder de 60 graden.
- Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed door.
- Laat afkoelen tot 30 graden.
Hazelnootpraliné
- Rooster de hazelnoten voor 10 minuten in de oven op 160 graden.
- Laat de suiker met wat water in de pan karameliseren.
- Spatel de geroosterde hazelnoten door de karamel.
- Stort op een bakpapier en laat afkoelen.
- Hak in kleinere stukken.
Garnering
- Plaats een paar suikerhoopjes op een siliconen bakmat en ga hier voorzichtig met een brander overheen tot het karamelliseert.
- Laat het afkoelen en breek in stukjes.
- Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snijd in partjes.
Opbouw deel 2
- Haal de taart uit de diepvries en plaats op een klein cakebord.
- Zet de taart op het glas en plaats dat in een bak (groter dan de taart).
- Giet de spiegelglazuur (van 30 graden) over de taart.
- Versier de taart met stukjes aardbei, hazelnootpraliné en gekarameliseerde suiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.